Tiners (21-0127)

Tiners (21-0127) är adopterad.
Pigg kille!
 • Ålder: 2018-01-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Terrier/fransk bulldogblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin
 • Adoptionsavgift: 8500 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: Finns i sitt hem i Mölndal
 • Kan bo med hundar: Tikar
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Tiners är en kärleksfull kille som söker sitt föralltid hem. Tyvärr kan hans hem i Sverige inte behålla honom och därför söker han ett nytt hem. Han har inte haft någon tur, lilla Tiners, eller Tintin, som han kallas numera.

Tintin ska bo i ett lugnare område där han inte behöver möta så många hundar på sina promenader. Stan är alltså inte aktuellt. Vill man inte jobba på hundmöten och har svårt för hundar som skäller, så är Tintin inte den rätta hunden.

I jourhemmet på Irland fanns både andra tikar och hanar och detta fungerade bra, men vi tror att en självsäker tik är vad som skulle passa honom att dela med, om något. Han fungerade även bra med katten där.

Han kan vara vaktig när det kommer någon och det är viktigt att visa Tintin att han inte behöver ta på sig någon sådan roll. Han fäster sig vid sina människor och uppskattar lekstunder och andra aktiviteter där han får vara med. Han är matmotiverad, men bryr sig inte så mycket om pinnar eller andra leksaker.

Tintin vill att alla ska vara tillsammans och tycker det är jobbigt när man delar på sig, därför söker vi i första hand ett hem till honom med en eller max två personer. Han kan inte lämnas ensam i dagsläget.

Detta säger Tintins hem om honom:

”Tintin är en helt underbar hund! Han är positiv, social, aktiv och nyfiken, och uppskattar umgänge och närhet. Gos är inte nödvändigt (om än uppskattat) – det räcker gott att bara ligga nära och vara med där alla är. Tintin gillar samarbete och gemensamma aktiviteter, långa promenader i skogen, att lära sig nya saker och alla aktiviteter som innefattar mat och umgänge. Riktigt härligt är det när solen skiner in genom fönstret, och det går att ligga och sova in en varm solfläck på ryamattan – då kan han ligga där i timmar och bara gotta sig.

Han är ett riktigt charmtroll och charmar alla han träffar. Det är alltid lite stressigt att träffa nya personer, främmande personer som vill hälsa på får alltid en utskällning innan de är välkomna in. Han brukar få träffa nya personer utomhus, och då funkar det jättebra att de följer med in sen. Och är någon väl insläppt så är den genast en potentiell sov- och gosplats. Han knyter snabbt an till nya personer, och det har gått bra när andra än vi i familjen passat honom. Han är väldigt försiktig och varsam när han tex tar godis ur någons hand, och han har aldrig bitit någon eller ens försökt.

När han kom till oss var han betydligt mer reaktiv, och kunde skälla och hoppa mot lite allt möjligt på promenad. Det har blivit mycket bättre väldigt fort, i takt med att han lärt känna området. Vi har också jobbat mycket med avstånd och skvallerträning, och numera är det egentligen bara hundmöten som kan vara kluriga. Det varierar väldigt, vissa hundar reagerar han inte alls på även om de skäller och är nära och andra skäller han på trots att de är långt bort. Men för det mesta funkar det bra om en bara håller lite avstånd, i nuläget kan han oftast släppa fokus om det är en hund på andra sidan en gräsmatta eller parkering och istället titta på oss för att få godis. Han tycker om att umgås med andra hundar, och eftersom hundmötena blivit så mycket bättre på kort tid är det nog möjligt att de blir helt problemfria i framtiden. Men möten är något en behöver vara inställd på att jobba en del på!

Tintin är väldigt bra på att koppla av inomhus. Utomhus är det svårare, men vi har övat en del passivitetsträning och han kan nu sitta still en stund i famnen eller på en filt när vi är ute i skogen. Han kan också ligga och pilla med kluriga godiskongar ute i ljungen, och gillar också andra utomhusaktiviteter som att leta efter godis. Ibland tycker han om att leka kurragömma och andra umgängeslekar.

All hantering funkar bra, och han gillar överlag att bli ompysslad och omhändertagen. Han tycker om att bli insvept i filtar och att få hjälp att bygga ett litet bo omkring sig, och verkar också uppskatta att bli påklädd sin regnjacka och reflexväst.

Sammanfattningsvis är Tintin en otroligt fin hund, en fantastisk familjemedlem som är lätt att ha att göra med. Han behöver trygghet och närhet, och någon som vill njuta av livet tillsammans med honom. Och som är beredd att respektera hans känslor och jobba hjälpa honom hitta sätt att hantera situationer som blir otrygga och stressiga.”

Har du tidigare hundvana och kan ge Tintin den mentala och fysiska aktivering han behöver? Skicka in din intresseanmälan!

 Plugin created by Emmaria