Tindra (1305)

Tindra (1305) är adopterad.
En riktig mystjej!
 • Ålder: 2018-11-29
 • Kön: Tik
 • Ras: Schäfer/ amstaffblandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Vet ej - information kommer
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Tindra är en sprallig och lojal tjej som ÄLSKAR lek. Så fort hon får syn på en boll eller dragleksak så skiner hon upp och blir överlycklig.

Tindra är lättlärd och smart och en perfekt träningskompis för dig som vill vara aktiv med din hund. Denna finis är uppvuxen med katt men har inte bott tillsammans med andra hundar, hon blir frustrerad i kopplade hundmöten men de gånger hon fått umgås lös med hundar har det alltid gått bra och hon busar gärna. Hon skulle säkert må bra av att hänga mer med trevliga och sociala hundar och kan förmodligen också dela hem med en annan hund efter en bra introduktion.

Tindra blir osäker och vaktar när det kommer nya människor på besök, hon springer bort en bit för att få avstånd och skäller därifrån. Tindra behöver få tid på sig att bekanta sig med nya människor i sin egen takt. Ett hem i lugnare område eller på landet skulle passa henne utmärkt.

Tindra har väldigt svårt för att vara ensam och kräver i nuläget en vardag helt utan ensamtid. Hon väger 25 kg och tycker om att åka bil.

Tindras familj berättar:

Vi har inga barn själva så Tindra är inte van vid att umgås med barn.

Den enda erfarenheten hon har är när vi träffat barn ute på promenad. I dessa fall brukar Tindra bli lite obekväm och dra sig undan. Hon skäller sällan mot barn och har aldrig visat några aggressionstecken.

Tindra vaktar inte sina ägodelar. Man får gärna ta dom från henne, oavsett om det handlar om leksaker eller tuggben. Hon blir bara glad eftersom hon hoppas att vi ska leka. Hon är osäker på nya människor men beter sig väldigt bra med folk hon känner. Hon blir överlycklig när vi träffar kompisar och familj som hon känner sedan tidigare.

När vi sitter vid matbordet brukar Tindra vilja hoppa upp på en ledig stol och sitta med oss för att vara en i gänget.

Tindra har aldrig visat några tecken på att bita någon, hon är jättesnäll vid kloklippning och hantering.

Tindra är väldigt jobbig vid hundmöten, så fort hon får syn på en annan hund så är det fullt fokus på den. När hunden kommer närmare börjar hon skälla och dra så man får hålla i ordentligt i kopplet och även jag (25-årig man på 90 kg) har ett fåtal gånger varit nära på att ramla omkull när det är halt underlag eller liknande.

Det som brukar hjälpa är att sätta armen runt hennes bröst och hålla tillbaka, det lugnar oftast. Ibland går det att distrahera henne med godis och roliga ljud.

I de fallen då Tindra faktiskt får komma fram och hälsa så är allting plötsligt bra. Då kan hon nosa/hälsa snällt och även börja leka. Tyvärr är det sällan det händer eftersom Tindras första intryck ofta skrämmer iväg andra hundägare.

De gånger hon träffat hundar i  hundparken har det aldrig varit problem med bråk eller aggressioner. Andra hundar kan till och med ta hennes älskade leksaker utan att hon bryr sig.

Hon fungerar bra med hundar i alla storlekar, även om hon leker bäst med hundar i samma storleksklass eller större. Tindra är en riktig mystjej som älskar att gosa i soffan och att sova i sängen på natten”

Tindra är en mjuk tjej med glimten i ögat. Hon behöver fortsatt stöd och träning och söker dig som är lugn och hundkunnig och gillar utmaningar. Tindra omplaceras på grund av ändrade familjeförhållanden.

Har du vana av större och aktiva raser och delar Tindras intresse för bollar och lek?
Skicka in en intresseanmälan!

 Plugin created by Emmaria