Sum Sum (f.d. Solaris) (22-0148)

Nyfiken och kärleksfull kille!
 • Ålder: 2021-08-23
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Anna Lintzén
 • Adoptionsavgift: 10500 kr
 • Förmedlad från: Fundacja Przyjaciele Braci Mni
 • Befinner sig nu: Jourhem utanför Växjö
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Solaris hittades övergiven i Polen tillsammans med sina syskon och alla var i dåligt skick.
Efter behandling fick de komma till Sverige, men Solaris blev återlämnad och befinner sig nu i jourhem hos en av våra medarbetare.

Jourmatte berättar:
”Solaris, eller Sum Sum som vi kallar honom kom väldigt rädd och rörde sig inte från sitt hörn – knappt alls. Alla ljud var läskiga och det är uppenbart att han inte sett mycket av världen under sina första månader i livet.
Sum Sum har varit hos oss i ca fyra månader nu och gjort en fantastisk utveckling.
Han är en nyfiken och kärleksfull kille som fortfarande gör framsteg dagligen, med en ständigt viftande svans. Han vill så mycket och i takt med att självförtroendet ökar lyser han upp.

Han fullkomligt älskar att vara ute och gå promenader!
Vi har introducerat sele & expanderkoppel för halvdagar i skogen och I halsband tränar vi koppelgående och han går super fint !
Han har inga problem med hundmöten, utan är mest nyfiken, om den andra hunden skäller kan han vilja ta lite avstånd men vi uppmuntrar honom att bara gå förbi oavsett.

Trafik som åker förbi reagerar han knappt på, men stillastående bilar kan fortfarande vara lite obehagligt, men har blivit mycket bättre!
Efter mycket träning med frivillighantering kommer han nu och sätter sig och väntar på att vi ska ta på selen. Han låter oss klippa klorna och även om han är osäker har han inte en tendens att markera eller liknande utan man får gå på kroppsspråket.

Inomhus är han väldigt trygg i sina bäddar  och ligger där allt som oftast.
Han har ett behov att tugga just nu så en tuggleksak – och hemskt gärna ett tuggben är absoluta favoriterna.

Sum Sum delar hem med två border collieblandningar idag, en hane och en tik, vilket han verkar finna trygghet i. Han har även varit med på släktens gård, där han umgicks med ytterligare 5 hundar i olika storlekar – vilket gick jättebra.
Han har börjat leka och springa efter bollar, men man märker att han inte alltid har koll på sin storlek och kan bli lite ”klumpig”.

Sum Sum behöver ett hem i lugnt villaområde eller på landet med inhägnad trädgård, vi ser gärna att det finns hundvana av osäkra hundar.
Jag tror han skulle uppskatta att ha minst hundkompis och som vill leka med honom. Han har inte bott med katt men bryr sig inte om katterna i området så med rätt introduktion tror vi han kan vänja sig.

Han har också visat sig vara intresserad av att jobba med nosen så detta ser vi gärna han kan få fortsätta med, på hobbynivå.
Sum Sum har träffat mindre barn (hundvan 3-åring och uppåt) och har inget agg mot dem men det är viktigt att barnen är tillräckligt gamla för att låta honom vara.

Denna stjärna är min 10:de jourhund, men han har verkligen tagit en speciell plats både i mitt och hela familjens hjärtan. Man får räkna med att han kommer behöva tid att landa i nytt hem men han förtjänar verkligen det bästa”.

Har du förutsättningarna för att ge Sum Sum det liv han förtjänar?
Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria