Sigge (f.d. Rimbo) (17-1460)

Sigge (f.d. Rimbo) (17-1460) är adopterad.
Kärleksfull kille
 • Ålder: 2015-11-10
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras Amstaff/Border Collie/Staffe
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Dundalk Dog Rescue
 • Befinner sig nu: I sin familj i Falun
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Rimbo som numera heter Sigge är en kärleksfull kille som älskar sina nära och kära. Han är följsam och går bra i koppel när inget annat stör (Som tex hundmöten ) Sigge är miljökänslig och söker nu därför ett hem på landet där han kan få lugn och ro. Anledningen till att hans nuvarande familj inte kan ha kvar honom är pga ändrade familjeförhållanden, då barn har kommit in i släkten och Sigge blir stressad utav barn och behöver komma till någon där det inte finns barn.  Sigge blir lugn och harmonisk i skogen och älskar att få små uppgifter som att hoppa upp på stenar, balansera på en stock eller söka efter gobitar.

Sigge hittades i Dublin och troligtvis hade någon attackerat honom för han var väldigt rädd för hundar och hade sår på huvudet. Han var också mycket mager. Sigge fick komma till Sverige och har utvecklats mycket men bär fortfarande på en del oro och stress. Han är reaktiv i hundmöten och har ingen vana av att sällskapa med andra hundar på ett bra sätt.  Han är väldigt glad i folk Om det kommer besök blir han jätte  glad och uppspelt och kan i sin iver nafsa och hoppa.

Sigge behöver någon med stor hundvana som kan hjälpa honom att finna lugn och harmoni i livet och få utlopp för sin energi på ett lämpligt sätt. Sigge kan tycka det är obehagligt  vid  viss hantering och rädd om sina tassar så man får ta det lite varsamt med honom.

Sigge tycker dammsugare, vattenslangar och rullskidåkare kan hålla sig på behörigt avstånd då det är läskiga prylar ,  Sigge älskar mat i alla dess former och är lätt att belöna.

Sigge söker dig som är tålmodig, träningsintresserad  Sigge kan i nuläget inte umgås med andra hundar eller barn och kommer behöva god tid på sig att landa i sin nya familj.

Sigges familj berättar:

”Sigge vaktade i början sin mat  men kanske inte så konstigt när han hade svultit så länge.  Han vill få äta i lugn och ro annars kan han bli lite orolig att man ska sno maten .  Han svarar bra på byteshandel och kan ordet loss men viktigt att man respekterar att han behöver lite utrymme när han äter eller tuggar på ben.

Sigge  kan bli väldigt stressad i vårt område  då han tycker det är jobbigt med trafik så som bilar och cyklar som far förbi. Han hade även stora problem med hundmöten tidigare men  om han får ha en boll i munnen så  passerar han  andra hundar utan större problem.  Bollen är lite som Sigges snuttefilt han känner sig trygg med den.   Sigge har även  vant sig vid grannes tik och dom kan nu utan bekymmer gå på varsin sida av vägen.

Vi har gjort ett DNA-test på Sigge och han är 62,5% Amstaff, 25%Border Collie och 12,5% Staffe. Hos oss kan han vara ensam hemma i fyra timmar utan problem. Sigge har mått väldigt bra när vi har varit i vår sommarstuga på landet. Han njuter av lugnet och älskar långa skogspromenader, bad och att slappa i soffan med familjen. Sigge behöver mycket närhet och vill sova i sängen under täcket på natten. När Sigge känner sig trygg är han är en glad och mycket tillgiven hund.”

Bor du på landet och söker en trogen kompis att utvecklas tillsammans med? Skicka in en intresseanmälan och berätta!

Bilder från 2017Plugin created by Emmaria