Rex (20-1033)

Rex (20-1033) är adopterad.
Äldre, glad kille
 • Ålder: Augusti 2015
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Terrierblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Limerick Animal Welfare
 • Befinner sig nu: I sin familj i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Rex hittades ensam utomhus utan någon ägare som letade efter honom och han kom på så vis till ett rescue. Efter några månader i Sverige söker Rex ett nytt hem, som inte är i stan. Rex har ett litet underbett.

Vi vet inte något om hur Rex har levt tidigare men han verkar ha vana av att bo i ett hem. Han trivs ihop med vissa tikar och delade box med en annan terrier på Irland. Andra hanhundar tycker han inte om och Rex söker i första hand ett hem där han får odelad uppmärksamhet.

Rex störs inte av stadens brus och buller, inte ens nyårssmällar bekommer honom så värst. Däremot har han svårt med hundmöten och dessa duggar tätt i en stad och stressar honom. Han hörs högt och tydligt när han säger sin mening vid hundmöten – skäller, gnyr och ylar. Detta måste ett hem vara beredda på att fortsätta jobba med. Rex ska bo i ett lugnt område utan mycket hundmöten och kommer inte placeras i stan. Han tycker om sina människor, men är inte en fjäskig hund. Okända människor förhåller han sig rätt neutral till. När det kommer besökare kollar han gärna in dessa, men verkar inte anse att det är så mycket att hetsa upp sig över. Han är dock gärna delaktig i gemenskapen och ligger och lyssnar på konversationerna under bordet sedan. Han har inga vaktbeteenden när någon är på dörren eller i trappuppgången, utan är en tämligen tystlåten terrier såvida det inte handlar om hundmöten. Han kan också vara ensam hemma några timmar utan problem.

Rex familj berättar följande om honom:
”Rex har ett vänligt och lugnt sätt mot människor. Han är väldigt duktig på att vistas i hemmiljö och har anpassat sig jättefint till att bo i en familj. Han har bra rutiner och sover hela nätterna i sin bädd. Rex är helt rumsren och tar inga saker eller gnager på något annat än hans egna leksaker och tuggben. Rex är en glad och smart hund och väldigt charmig med stark personlighet.

Rex väljer själv tillfällen att komma fram och lägger sig då gärna på rygg för att bli kliad på magen och på halsen. Rex har inga problem med att vara själv. Han är väldigt trygg med att vi säger ”hej då” och stänger dörren efter oss. Han är tyst när han är ensam och har aldrig stört några grannar.
Rex är också väldigt bra på att åka bil i sin hundbur och har även åkt båt.

Rex låter oss utan problem borsta hans päls och torka av tassarna. Han var rädd för badrum när han kom, men nu tycker han helt lugnt om att bli duschad. Det är inga problem att torka honom och han tillåter att vi undersöker hans tassar och ben utan protester.
Det är lätt att ta på honom sele och koppel, och även ta på en jacka när det är kallt.
Vi tar ut Rex på runt fyra promenader om dagen, och ibland några kortare kompletterande rundor. Rex tycker om att vila och ta det lugnt är han kommer hem.
Rex är lätt att ha omkring oss i bostaden, han är nyfiken när man lagar mat men tigger aldrig, och han tycker om sitt eget foder Royal Canin för mindre hundar. Rex tycker om att leka kurragömma då man gömmer en bit hundgodis som han får söka efter. På kvällen lägger han sig gärna bredvid oss och trivs med att bli ompysslad och klappad. Han liksom suckar när han slappnar av och lägger sig till ro.
Rex blir aldrig upprörd eller visar rädsla vid oväntade ljud eller händelser, han klarar lugnt att passera bilar, cyklar och alla slags fordon i tät citytrafik, även högljudda människor eller barngrupper bekommer honom inte. T o m smällare och fyrverkerier visade han sig helt orädd inför då han hörde sådana på håll vid promenad på nyårsafton.”

Har du tidigare hundvana och kan erbjuda Rex det han behöver? Skicka då in en intresseanmälan.Plugin created by Emmaria