Oscar (20-0829)

Oscar (20-0829) är adopterad.
Äldre bestämd terrierhane
 • Ålder: 2013-05-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Terrier/collieblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin
 • Adoptionsavgift: 4500 kr
 • Förmedlad från: Limerick Animal Welfare
 • Befinner sig nu: i jourhem i Höganäs
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Oscar var inte längre önskad på Irland, så han övergavs och hamnade på ett rescue. Han hade då tidigare bott med en annan hund och på rescuet fungerade han med andra hundar. Efter några månader i Sverige söker Oscar nu ett nytt hem. Han är en äldre terrier, som söker ett hem med förståelse för och vilja att jobba med honom. Oscar blir uppskruvad vid hundmöten och kan i dessa upphetsade lägen nafsa omkring sig, men det är inget jourhemmet har varit med om. Han kan också vakta och behöver en tydlig människa som visar att han inte alls behöver ta på sig någon sådan roll. Av denna anledning ska Oscar inte bo med barn, eller att barnen är i övre tonåren och förstår hans signaler.

Oscar skulle trivas bäst att bo på landet eller i ett lugnare område med få hundmöten, för bättre förutsättningar att träna honom. Gällande trafik och annat är han annars oproblematisk och han har heller inget emot att åka bil. Det har gått bra att klippa klor och han är rumsren och inte destruktiv med att exempelvis bita sönder saker. Han är kelsjuk och tycker om att bli kliad på magen. Vissa rörelser kan göra honom osäker och antyder att Oscar kanske inte har genomgående positiva erfarenheter av mänsklig hantering. Han flyr då undan och vågar sig inte fram.

Oscar befinner sig sedan några veckor tillbaka i ett jourhem och de säger följande om honom:
“Oscar har nu varit hos oss en liten tid och vi ser redan stora framsteg! Han är en osäker hund, rädd för vissa saker, men det är något som kommer försvinna med tiden hos en ägare med tålamod. Exempel på detta är att han var rädd för trappor, men det försvann efter 2-3 dagars arbete med att göra han bekväm med trappan. Det sas också att han var överbeskyddande mot förra hussen och lät ingen vara för nära husse.

Detta var något som vi direkt började jobba med, och har blivit mycket bättre, han kan fortfarande vakta och liknande men inte alls på ett jobbigt vis utan mer bara att han också vill få kärlek om nuvarande husse elle matte kramas, men en tillsägelse så går han och gör något annat eller går och lägger sig. Det sas också att han inte var så snäll mot andra hundar men efter vårt arbete med att integrera han i en grupp eller enskild hund utan koppel eller yttre påverkan så var det inga problem. Han kan vara beskyddande över tex godis eller ben, men ingen aggressiv tendens, utan han bara kommunicerar att det är hans. Inget utfall, även om den andra hunden kommer nära, utan då tar han bara sitt ben och går iväg.

Oscar är en jättefin hund som är försiktig och älskar att bli kliad eller få kärlek, han vill helst vara med på allt man kan hitta på om det är så att man ska på toa, då ska han med, ska man hämta ett glas vatten, då ska han med. Så vill man ha en följeslagare så är han utan tvekan en sådan. Han skäller aldrig förutom när det knackar på dörren, då han kan ge ifrån sig ett skall men slutar så fort man ber han, samt kan det komma ett eller annat glädjeskall när man leker med han. För att sammanfatta Oscar  så är han en hund som behöver lugn och tålamod för att få självförtroende och slippa vara så nervös/osäker för det är det som är hans enda negativa sida vilket gör att han kan agera på ibland oönskade sätt när han själv inte vet vad han ska göra.”

Han mäter 45 cm till toppen av huvudet och väger ca 8 kg.

Vill du att Oscar ska få leva resterande delen av sitt liv hos dig? Skicka in en intresseanmälan redan idag!

Här är ett klipp där man kan se hur han är i hundmöten

 Plugin created by Emmaria