Opel (23-0342)

Opel (23-0342) är adopterad.
Mild och sagolik tjej!
 • Ålder: 2022-01-22
 • Kön: Tik
 • Ras: Lurcher/Saluki-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Madelaine H.
 • Adoptionsavgift: 10500 kr
 • Förmedlad från: Star Rescue
 • Befinner sig nu: Jourhem i Västra Götaland
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Opel hittades utan någon som letade efter henne och hamnade på så vis på ett dog pound. Hon var då dräktig. Tur nog tog ett rescue hand om henne och hon födde sina valpar bara ett par dagar senare. Valparna har hittat sina föralltid hem och Opel fick komma till ett jourhem i Sverige i slutet på Juni.

Jourhemmet berättar:

En väldigt försiktig och nervös liten tjej steg av transporten i Jönköping i slutet av juni och hälsade lite osäkert på oss med sina stora bruna ögon. Knappt 18 månader gammal så hade Opel, som vi nu kallar för Lola, redan levt ett tufft liv i Irland och blivit mamma till 8 små valpar när hon var bara 9 månader. Det hade satt sina spår i den lilla men otroligt sagolika och vackra varelsen som såg ut som en storvuxen fjällräv.

Resan hem till Göteborg gick bra men väl hemma så märktes det fort att hon var lite nervös och försiktig kring vår pojke och att det skulle ta lite tid för henne att vänja sig med familjelivet, våra hundar och nya miljön. För Lola var rädd för det mesta i början, hon ryckte till vid minsta ljud, skall eller rörelse. Hon var osäker i koppel och vinglade nervöst fram och tillbaka till oss nästan som om att försäkra sig att vi inte skulle lämna henne eller göra henne nåt ont. Trafiken i området var också mer än hon var van vid i Irland och det behövdes byggas upp och introduceras försiktigt. Förhållandet till vårt barn fick vi pausa och bygga upp helt från scratch. Det märktes att hon tyckte att han var lite för sprallig och läskig, hon drog sig antingen undan eller rullade ihop sig i en liten boll när han kom nära även om han var försiktig och menade väl. Vi valde att gå försiktigt fram med och fokusera på det enkla i början: rumsrenhet, miljö och koppelträning.

Nu har det gått två månader sen Lola kom till Sverige. Det lilla skakiga lövet vi hämtade har blivit en busig liten tjej och lagt på sig några välbehövliga kilo och muskler. Hon har börjat våga ta för sig av livet och springer glatt runt i trädgården och busar med våra tre hundar. Hennes bästa kompisar är en rescue från Grekland med liknande bakgrund som bor alldeles i närheten av oss och en svensk border collie som bor en bit bort. Hon verkar föredra busiga hanhundar (hennes ovanstående kompisar) som sällskap även om hon kommer väldigt bra överens med våra tikar. Stäcka på benen är ett måste för henne dagligen, hon motionerar gärna sig själv och tar ett par snabba varv runt huset på vår inhägnade tomt när det erbjuds efter promenad.

Som den troliga saluki-mix hon är så behövs det en del pälsvårdnad och Lola har inga problem att bli borstad eller klippa naglarna i utbyte mot lite hundgodis. Hon föredrar en mjuk hand och gör det mesta med lite pepp och pussar på nosen. Lola är rumsren, går fint i koppel och följer gärna med i bilen om hon får lov. Även om bara för att lämna barnet på skolan eller handla mjölk. Vi har påbörjat ensamträning (tillsammans med våra andra hundar) och är uppe i 30-40 minuter nu. Hon vaktar inte mat eller leksaker. Hundmöten är inget problem, och hon älskar att leka och brottas och springa med både stora och små hundar, men hon kan bli lite ledsen och osäker om andra hundar skäller på henne. För även om Lola har gjort framsteg så visar det sig att hon är en känslig tjej, det är en del av hennes personlighet. En mjuk och blyg hund. Hon behöver tid i nya miljöer och är försiktig mot allt och alla hon möter. Speciellt barn. Även om hon är snäll som ett lamm och älskar vår nioåriga pojke så tycker hon fortfarande att det är svårt att läsa barn och drar sig snabbt undan om dom är för framfusiga eller kommer springandes mot henne. Barn runt henne och i huset bör vara äldre, hundvana och respektera hennes behov.

Vi tror därför att ett liv i centrum eller lägenhet är inget för Lola, utan hon kommer att passa bäst i ett luftigare och lugnare villaområde med tomt eller hus på landet där hon kan fortsätta att blomma ut med minst en trygg hund i hennes nya liv. Gärna med en snäll och busig kompis som hon kan leka med och krypa ihop med i soffan eller sängen när hon söker efter lite extra värme och kärlek.

Lola är en alldeles fantastisk och underbar liten vinthund som har så mycket kärlek och glädje att ge. Hon trivs jättebra i flock och bor i skrivande stund med två tjejkompisar från Irland, en rescue greyhound och husky, och en liten svensk terrier (hane) som är flockledaren.”

Opel är en nätt tjej och mäter 74 cm från marken till toppen av huvudet.

Har du förutsättningarna och viljan att ge denna skönhet ett föralltidhem? Skicka då in en intresseanmälan.Plugin created by Emmaria