Mary (23-0021)

Mary (23-0021) är adopterad.
Sockersöt och härlig tjej!
 • Ålder: 2022-09-15
 • Kön: Tik
 • Ras: Border collie-blandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Anna Lintzén
 • Adoptionsavgift: 11500 kr
 • Förmedlad från: Precious Paws Dog Rescue (Maur
 • Befinner sig nu: Jourhem i Skåne
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Mary är en söt liten bordercollie tjej som blev övergiven tillsammand med sina syskon av deras ägare.
Trots att ägaren var en rik man så fick syskonen spendera deras första månader i en smutsig lada och var inte välkomna in.

Mary har i mitten av februari fått komma till ett jourhem i Sverige, där hon lär sig hur det fungerar med ”Svensson-livet”.
Hon är en modig tjej och har kommit en bra bit i sin träning men som den unghund hon är behöver hon såklart fortsätta med all grundläggande träning i sitt nya hem. Med sin jourmatte har hon varit både på café och åkt med kommunaltrafiken – inga problem säger Mary.
Då vi vet det är en hel del border collie i generna förväntar vi oss att hon behöver stimuleras såväl mentalt som fysiskt.

Marys jourhem berättar:
”Hej! Jag heter Mary. Jag bor i ett jourhem där jag får utforska den stora vida världen.
Till en början tror man gärna att jag är väldigt blyg – men låt inte det lura er! Nya situationer är jätteläskiga, visst, och man behöver ha tålamod att låta mig utforska dem i min egen takt, men när jag väl har vant mig visar jag en helt annan sida. Då kan inget stoppa mig – jag tycker jag klarar vad som helst, och hör sen!
Jag vill vara familjens ögonsten med stort Ö, och tycker det är supertradigt att behöva dela uppmärksamheten med jourmattes andra hund.
Även om jag vaktar lite mot jourmattes andra hund säger hon att jag är en riktig drömhund! Hon säger att jag är nyfiken, kontaktsökande och alltid pigg och glad.
Jag älskar alla människor. Att gosa är det bästa som finns, och jag vill gärna vara nära. Jag gör precis vad som helst för lek, godis och gos!
Jag älskar att sova ihop, och ligger stilla hela natten och myser. Jag tar mer än gärna jättelånga sovmorgonar också – det finns ju ingen anledning att resa sig ur sängen så länge jourmatte ligger kvar. Det här med att kissa kan vänta! På tal om att kissa är jag jätteduktig på rumsrenhetsträningen och jourmatte tror inte det tar lång tid alls innan jag själv börjar säga till när jag behöver gå ut.
Jag är fortfarande så liten att jourmatte inte lämnat mig ensam särskilt mycket, men när hon går för att hämta posten bryr jag mig inte alls – jag vet ju att hon kommer tillbaka! Men när hon inte har ögonen på mig, så kan du ge dig på att jag hittar på något bus! Jag går alltid och plockar något att ha i munnen, framförallt sådant jag inte får lov att ha i munnen. Gärna kläder och sladdar, men jag tar vad som helst som jag får tag på! Jag tuggar inte så mycket på dem, mest tycker jag bara att de gör sig bättre på andra ställen i lägenheten. Jag tror därför att jag hade älskat att lära mig hjälpa till lite hemma, genom att sortera tvätten eller städa.
Jag längtar så efter någon som kan älska mig. Hoppas att du är den människan!”

Vi söker ett hem i lugnare område som har förutsättningarna att ta emot en valp/unghund och lära henne allt hon behöver kunna.
Vi tror hon skulle trivas suveränt som ensamhund i sitt nya hem, men ett stabilt ”storasyskon” som kan sätta lite gränser för en busfia som Mary kan också gå bra.

Vill du ge denna söta lilla donna ett föralltid hem?
Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria