Mandy (23-0025)

Självständig och härlig tjej!
 • Ålder: 2022-09-15
 • Kön: Tik
 • Ras: Border collie-blandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Anna Lintzén
 • Adoptionsavgift: 13000 kr
 • Förmedlad från: Precious Paws Dog Rescue (Maur
 • Befinner sig nu: Jourhem i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Gulliga Mandy söker efter sin nya familj!

Mandy blev övergiven tillsammans med sina syskon då ägaren inte kunde sälja dem. De fick hålla till i en smutsig lada under den första tiden av deras liv, de fick komma till ett rescue på Irland först och nu är fina Mandy i ett jourhem i Sverige i väntan på sitt för alltid-hem.

Mandy beskrivs som en självsäker men varsam tjej. Hon kan vara lite blyg i början innan hon lärt känna dig, men sedan tycks hon öppna upp och bli en väldigt rar och go tjej. Hon tycks också vara lugn, men samtidigt är hon också en busig och aktiv valp. Vi tror att Mandy skulle kunna bo med en rolig hundkompis, men det är inget vi kräver.

Mandy skriver:
Hej!
Mandy heter jag, men mitt jourhem kallar mig också för Turbo då jag är en väldigt nyfiken och modig tjej med mycket energi. Just nu bor jag med min jourmatte och husse i en lägenhet nära stadslivet så jag har fått uppleva mycket nya ljud och dofter. I början var allt läskigt, men när det blir för läskigt gör jag som Disney’s Ferdinand, jag sätter mig ned för att titta på allt som händer. Nu när jag vant mig mer vid alla ljud får jourmatte och husse försöka hålla jämna steg med mig då jag vill utforska allt vad jag kan!

Även fast stadslivet har sin charm är det springa i skogen och jaga min boll som är det bästa jag vet. Nosa och träffa andra hundar är också något som är väldigt spännande, och efter ett lugnt och snällt hej så springer jag jättegärna omkring med alla hundar jag träffar. De pratglada hundarna är jag lite mer försiktig med men sitter gärna och kollar på dom tills dom pratat klart.

Hemma i värmen älskar jag min tuggben och leksaker, mixat med härliga powernaps för att ladda batterierna. Jag ÄLSKAR att leka, helst med någon annan men finns det ingen så tuggar jag gärna på mitt tuggben. Matte och husse ger mig också utmaningar och lär mig nya tricks som jag bemästrar snabbt. Sitt och ligg är busenkelt! Speciellt när godis eller en leksak står på spel!

Jag har förstått att utomhus är bästa stället för toabesöken och så länge husse eller matte är med på noterna vet jag vart toan är. Har precis lärt mig att sätta mig vid dörren när jag behöver gå ut. Jag är även väldigt glad i mat och äter allt som ställts fram. Morötterna hamnade dock mer på golvet än i magen.

Matte och husse har precis börjat våga lämna mig ensam kortare stunder, men jag behöver fortfarande lite mer träning då jag är hyssens mästare. Att hitta saker matte och husse har lagt undan är mitt favorithyss, min jourmatte kallar mig för hennes städassistent. Jag tycker mest om att hitta och bära på sakerna, håller mig dock till att tugga på mina leksaker.

Även fast jourmatte och husse är toppen letar jag nu efter en förevigahem. Helst där jag för busa, mysa och springa. Hade vart toppen om samma hem behövde en ny arbetare där jag får använda nosen, kroppen och knoppen. Som om ni tycker att ert hem saknar en hund med energi, nyfikenhet och massor av kärlek är jag rätt hund för er!”

Eftersom hon fortfarande är ung så behöver hennes nya hem vara förberedd på allt vad en valp innebär. Hon kommer behöva all grundträning och att hon troligtvis kommer växa upp till en aktiv hund. Hon söker därför efter ett hem med obegränsat av kärlek, tålamod, förståelse och tid, så hon äntligen kan få den kärleken hon inte fått ännu i sitt liv. Men eftersom att Mandy är så pass ung finns också bra förutsättningar för träning och utveckling, kanske kan ni testa på någon rolig hundsport i framtiden? Även miljöträning är bra så att Mandy sen kan följa med i alla situationer, i lugna som mer stressiga omgivningar. Dock tror vi att hon vill bo i ett lite lugnare område där hon får växa upp och utforska världen i sin takt tillsammans med sin nya familj.

Är du redo för en aktiv valp som längtar efter sin egna familj?
Skicka in en intresseanmälan!Plugin created by Emmaria