Malte (868)

Malte (868) är adopterad.
Smartaste charmtrollet
 • Ålder: 2016-10-13
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Engelsk cocker spaniel
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Carina O.
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: Jourhem i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Kräver mycket hundkunnigt hem

Malte är generellt en glad, arbetsvillig och smart ung kille. Han är duktig på att lära sig nya konster och gillar utmaningar. Malte är en hund som bott hela sitt liv i en svensk familj men han började ganska tidigt visa resursförsvar.

Tyvärr eskalerade beteendet och även om Malte till stor del är som vilken glad hund som helst, så kan han tex hitta en strumpa som han tar och börjar vakta, och då är den strumpan värd guld. Detta är hanterbart för den som är van att träna med sin hund. Det går bra att genom lydnad be honom att släppa saken och be honom komma till dig och få något godare. Är han stressad för att ni tex har haft besök kommer detta inte att gå lika bra. Malte är en hund som är i stort behov av trygghet och ett liv utan för mycket stresspåslag. Besökare får honom lätt stressad och han behöver kunna gå undan och få vara ifred och få tid på sig.

Malte hälsar på nya människor med viss osäkerhet och mycket undergivet beteende. Bäst trivs Malte med en eller två personer och gärna lite hundsällskap.

Ibland undrar man om han har fyra ben då han ofta i sin iver gärna dansar på bakbenen. Han gör gärna konster såsom snurra runt spela död, dansa etc i utbyte mot en godbit.
Malte tycker om att springa lös utomhus och utforska nya miljöer men håller sig gärna ganska nära sin förare. Kommer oftast på inkallning OM det inte är för spännande omgivning som stör koncentrationen.

Att hoppa upp på olika höjder, stenar och hinder utgör sällan några problem då han är mycket smidig i kroppen.

När Malte möter nya hundar är han oftast avvaktande till en början men får han hälsa i lugn och ro brukar han sedan vilja busa. Han visar mycket undergivna signaler både mot hundar och människor. Ibland blir han rätt i hundmöten och då stressar han upp sig.

Han klarar av att vara ensam hemma under några timmar. Då brukar han lägga sig och sova- och stiger då upp sömndrucken med viftande svans då man kommer hem. Vill då också gärna hoppa upp för en liten puss.

Malte är en härlig, glad och rolig hund att träna men han kan bita om han blir stressad och otrygg.

Vi vet att han är söt men ber er att inte göra en intresseanmälan på Malte om ni inte vet hur ni ska träna detta eller om ni har barn.

Vi vill påminna om att Malte har ett starkt resursförsvar som framförallt yttrar sig när han tar saker utan lov, som exempelvis familjens strumpor.
Saknerna i sig betyder inget för Malte. Han vaktar t.ex. inte sin mat. Men det förekommer även att han vaktar exempelvis sin säng och sina leksaker. Vid dessa situationer blir han som förbytt och vaktar som om det vore renaste guld han kommit över. Vi tror att han gör det när han vill ha uppmärksamhet/ är trött. Men i den stunden så blir saken viktig.
I jourhemmet ha man jobbat med detta och även om man inte kan ta sakerna av honon än. Så kan man nu ropa på Malte och då lämnar han saken och kommer. Det finns mer träning att göra med Malte på detta område. Troligen får träningen börja om i ett nytt hem. Malte är jätterolig att träna och motiverad att jobba för belöning och klicker. Den svårare utmaningen är att Malte inte tycker om när man tittar på hans tänder eller ska göra ren öronen på honom. Det krävs tid och tålamod att få hans förtroende för att få sköta sånt.

Malte söker ett hem på landet eller i ett lugnt område som inte är stadsmiljö. Malte kan dela hem med annan trygg hund, men skulle vara lika nöjd med bara sina människor som sällskap.
Och eftersom Malte är en väldigt smart och intelligent hund som älskar att träna och samarbeta med dig, söker han någon som vill träna aktivt med Malte.
Malte har hälsat på jourhemmets katter och har stor respekt för dem.
Känner du att du har kunskapen och viljan att träna med Malte? Hör av dig!Plugin created by Emmaria