Luna (974)

Luna (974) är adopterad.
Glad och kärleksfull tjej
 • Ålder: 2018-06-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Mastiff/labradorblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Maria Bergstedt
 • Adoptionsavgift: 6900 kr
 • Förmedlad från: Coolronan Dog Rescue
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Kan bo med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Luna är en go och glad tjej som beskrivs som en riktig toppenhund! Hennes familj på Irland lämnade in henne till ett rescue eftersom Luna inte fungerade särskilt bra ihop med familjens katt.

Luna skulle trivas bäst i ett lugnare område och i en familj där hon får vara enda husdjuret. Luna älskar att leka med andra hundar men vill inte dela sitt hem någon annan hund. Luna går för det mesta bra i koppel men blir väldigt glad när hon ser andra hundar och behöver få stöd i de situationerna. Hon är aktiv och har visat sig ha en riktig talang för nosarbete! Den familj som adopterar henne kommer verkligen att få ett underbart tillskott och en ny bästa vän.

Lunas jourhem berättar:
”Luna är en riktig toppenhund! När hon först kom var hon lite nervös och hade svårt att komma till ro. Men hon lugnade snabbt ner sig och visade sig vara en hund som har otroligt mycket kärlek att ge och som är obotligt lojal mot sin familj. När du inte är hemma går och hon gärna och letar upp ett klädesplagg eller någonting annat som luktar som du, som hon sedan ligger och myser med i sin korg. När hon vill bli kelad med lägger hon helt sonika upp en stor tass på din arm eller i ditt knä.

Luna är en stor hund, både till kroppen och till sinnet, och hon kräver en del stimulans både fysiskt och psykiskt för att må bra. Får hon det ligger hon mer än gärna och snarkar på soffan på kvällarna eller när hon är ensam.
Hon har en helt otrolig nos som hon använder konstant, när hon får leta efter godis eller efter matte som har gömt sig så går svansen som en pendel och man kan riktigt se hur roligt hon tycker att det är! Hon skulle passa otroligt bra hos någon som har intresse av att spåra, träna lydnad eller på något annat sätt aktivera och utmana henne mentalt. Hon är mycket arbetsvillig och riktar gärna sin energi på träning, och som det matvrak hon är blir hon enkelt motiverad med godis.

Något annat som Luna tycker är mycket roligt är att få följa med husse och matte ut på löprundor, hon springer på vid din sida vare sig det gäller en kilometer eller en mil.

I början skällde Luna lite när det hände något utanför huset men detta har minskat mycket under tiden hon har blivit mer hemmastadd. Nu skäller hon bara lite när hon är ute i trädgården och andra hundar går förbi, för att visa dem att det här minsann är hennes tomt.
Luna tycker däremot att det är fantastiskt roligt att leka med andra hundar, vilket resulterade i att hon i början blev exalterad vid hundmöten. Detta har jobbats på mycket och har blivit otroligt mycket bättre bara på ett par veckor. Luna skulle dock behöva komma till någon som har lite erfarenhet av stora hundar och som kan jobba vidare på det.

Eftersom att Luna tycker att alla människor är fantastiska tror jag att hon kommer att passa in i alla situationer och kunna tas med överallt, du som adopterar Luna kommer att få en vän för livet och en trofast följeslagare i alla väder!”

Skicka in din intresseanmälan redan idag så att Luna kan få komma hem!Plugin created by Emmaria