Lilleman (1138)

Lilleman (1138) är adopterad.
Snäll och rar liten herre
 • Ålder: 2010-06-03
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Chinese crested dog
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Hanna Höglander Sahlin
 • Adoptionsavgift: 1000 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Låg-medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Lilleman är en kinesisk nakenhund, 8 år kastrerad hane. Han är reg SKK med stamtavla, chipad, vaccinerad och försäkrad. Han är en lite äldre som akut behöver hitta ett tryggt hem på landet då hans familj inte har daglösning längre.

Lilleman är till största del en väldigt glad och busig hund som gillar att leka med andra hundar och människor.  Han är väldigt rolig, charmig och söt, och han ger många skratt med sina tokigheter. Lilleman älskar att gå på långa promenader, och att springa med sina långa ben. Helst i skogen då trafik och mycket främlingar skrämmer honom. Han har mycket energi och uppskattar att kunna springa ordentligt både själv, eller med andra hundar. Men han älskar också att ligga och slappa i soffan. Han är van att sova tätt intill sin ägare uppe i sängen och sover gärna under täcket. Lilleman är en väldigt snäll och tillgiven hund som visar mycket kärlek och tacksamhet. Han tycker om mat och blir väldigt glad när han får små ben att tugga på. Han är duktig på att åka bil och han har även testat att åka tåg utan problem.

Men han är en ganska speciell hund och kräver mycket omvårdnad. Han var väldigt liten när han föddes och blev bortstött av sin mamma. Därför blev han flaskmatad för att överleva. Han blev lite annorlunda än de andra valparna och därför lämnade flera familjer tillbaka honom tills vi tog hand om honom vid 6 månaders ålder. Vi vet egentligen inte om han har någon typ av hjärnskada.  Han är lite udda då han springer i cirklar och springer in i mycket saker. Det gör han både när han är stressad och glad. När han hör ordet ”mat” eller ”ska vi gå ut” då studsar han omkring i cirklar och blir helt till sig. Men också när han blir rädd eller stressad springer han omkring i små cirklar om han inte har någonstans att ta vägen. Han är väldigt rädd av sig och gillar inte hastiga rörelser eller höga ljud som barn som skriker eller springer nära honom. När han blir rädd eller nervös kan det hända ”olyckor” inomhus. Men det är sällan om han också blivit rastad tillräckligt. Han skulle behöva bo med någon som har mycket tid och förståelse för honom och inte lämnar honom ensam. Han har bott med andra hundar och det vill han nog gärna fortsätta göra. Han tycker att barn kan vara ganska läskiga, och han saknar erfarenhet av katter.

Om han möter främmande hundar på promenad kan han göra utfall. Det är lite beroende på vilken hund han möter och hur den reagerar. Värst är stora och svarta hundar.

Lilleman tränade agility när han var yngre, vilket oftast gick väldigt bra. Men mitt under träningen kunde han ibland tappa fokus och istället springa iväg mot de andra hundarna i träningen.

Om han besöker någon som har hund eller en hund kommer på besök brukar det inte vara några problem.

Han är väldigt snäll och lättsam vid hantering såsom vid kloklippning, frisering osv. Han är blind på ena ögat men han har dock inte ont av det. Han saknar också många tänder.

Han är kort sagt en genomsnäll men ganska rädd hund, som behöver trygghet och kärlek i en lugn miljö, helst på lanet. Kan du erbjuda Lilleman det hem han behöver? Skicka in intresseanmälan redan idag!

https://www.youtube.com/watch?v=9wZ5umJz25U&feature=youtu.be&app=desktopPlugin created by Emmaria