King (865)

King (865) är adopterad.
Har bästa åren framför sig
 • Ålder: Ca 1 år
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Amstaffblandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Tikar
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Kräver vana av rasen

AKUT!

King är bara en av alla hundar som hamnat i fel händer, tyvärr skaffar många dessa raser av helt fel anledning, och det slutar oftast i en katastrof då dessa hundar inte får någon som helst trygghet utan vandrar runt bland den ena mer okunnig än den andra, Tyvärr är King en av dem hundar som just drabbats av detta, en uppväxt fyllt av stress, våld och missförstånd omgiven av människor som inte kan läsa utav hundens känslotillstånd och där fel träningsmetoder tillämpas. Unga händer som inte räcker till för att ens ta hand om sitt egna människoliv i den delen av samhället där så mycket är hårt, förtvivlat och otryggt, kantat av droger och fängelsestraff.
King är endast ett år och hans enda chans till att få ett normalt liv är att rätt adoptör dyker upp inom en snar framtid annars ser det mörkt ut för King.

King befinner sig just nu på ett pensionat där han fått landa från allt obehag han varit utsatt för, det har varit viktigt för honom att få rutiner och trygghet, men nu är det hög tid för King att komma till ett hem som är införstådda med vad King behöver.

Vi är övertygade om att King kommer bli en fantastiskt trevlig hund, men han kommer att behöva någon som vet vad det innebär att ha en hund i denna storlek med mycket energi. A och O är att han kommer till någon som har tidigare vana av rasen, då gärna stora hanar, du ska kunna läsa utav hund i olika situationer, som vet vad staffefnatt innebär, då King har mycket energi och frustration att ta ut och som han inte vet hur han ska hantera, kommer han behöva hjälp med detta.

Du ska bo lantligt eller i lugnare område. Han behöver också en hel del motion, han kommer att behöva springa eller följa med på cykelturer för att få ur sig den värsta energin. Du som tar dig an King måste kunna läsa utav situationen då King vid första mötet inte litar på folk är det viktigt att King får instruktioner hur han ska göra samt att person som hälsar på får instruktioner. Det fina med King är att om han fått checka av läget och ser att ingen vill han ont så släpper han det, och går gärna fram och pussar och gosar med personen. Han behöver bara ta det i sin takt. King är en stark hund som just nu drar en hel del i kopplet, han flänger hit och dit och behöver någon som orkar hålla honom och som kommer att jobba på att det blir mer ordning och reda. Hundar Utan Hem kommer att finnas med fullt stöd vad det gäller träning.
King fungerar med stabila hundar men då han fortfarande är okastrerad så bör han endast bo med stabil tik om han ska bo med annan hund.

Han reagerar inte jätte mycket på andra hundar vid promenad. Med dem han känner är han en stor kelgris, tar gärna kontakt och vill gärna gosa. Han har träffat tonåringar som han är jättesnäll med, han har inte träffat mindre barn och p.g.a. av hans osäkerhet ska han endast bo med vuxna. Vi upplever King som en storjätte bebis som bara blivit så missuppfattad och felbehandlad. Vi tror att King har alla chanser i världen att bli en trevlig sällskapshund med rätt person. Tror även att han på sikt att den energi han har i dag kommer att lugna ner sig när han får daglig motion och stabilitet i sitt liv. Är du intresserad av King så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.Plugin created by Emmaria