Jim (21-0577)

Jim (21-0577) är adopterad.
Kärleksfull och försiktig kille!
 • Ålder: 2019-07-23
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Border collie-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg
 • Adoptionsavgift: 8500 kr
 • Förmedlad från: Ainmhithe Animal Rescue
 • Befinner sig nu: I sin familj i Hjo
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Säg hej till underbara Jim!
Vi vet inte så mycket om Jims bakgrund men antagligen har han blivit övergiven på Irland då han hittades ute på landet, ca 10 mil ifrån närmaste stad.

Med hänsyn till Jims förflutna söker vi i första hand ett hem i ett lugnt villaområde eller på landet och om det finns barn ser vi gärna de är i tonåren.
Han kan bo med andra hundar eller som ensamhund. Jim kom till Sverige i december 2021.

Jims familj berättar:
Här är en jättefin kille som på grund av separation behöver hitta ett nytt hem. Efter att initialt vara lite reserverad mot främlingar öppnar Jim upp sig och visar sin gosiga och härliga personlighet, framförallt för de som visar att de som kan busa med honom eller klia honom lite på huvudet. Att vara utomhus är det bästa han vet och det är då han släpper lös och känner sig mest trygg. Jim går fint i koppel, men kan slita lite om det är stojiga barn i närheten. Då vill han gärna gå förbi och komma en bit bort innan han fortsätter att utforska alla intressanta lukter. Border collie-delen i honom gör att han har mer energi än genomsnittet. Om man hittar en äng eller liknande går det bra att släppa honom, och då kan han visa hur fort han kan springa cirklar runt sin matte eller husse. Lite högre gräs gör honom tokigt glad, och då undrar man om han inte är delvis antilop. När lekstunden är färdig kommer han direkt när man ropar och kan då koppla honom igen. Jim kan flera kommandon som gör att han fungerar bra i diverse miljöer. “Stopp” och “vänta lite” ingår i hans vokabulär och gör det lätt att hantera övergångsställen och skogspromenader. Han är en riktigt smart hund, och det skulle gå lätt att lära honom mer.

På promenaden är Jim i regel lite avvaktande mot andra djur. Rådjur och kajor tycker han om att smyga sig på och överraska om han får, och läskiga hundar gör att han lägger sig ner och väntar ut situationen. Annars känner han av om andra hundar vill leka och då piggnar han till fort. En regelbunden hundkompis eller annan snäll hund i hemmet hade funkat bra att leva ihop med. Bilar, joggare och cyklister är näst intill ointressanta och han bryr sig inte om dom, men han åker gärna med i bilen om man ska iväg någonstans, och då hoppar han in och lägger sig nöjt i väntan på nya områden och äventyr.

Inomhus hittar Jim fort “sin” plats lite avsides i rummet men vill samtidigt hålla koll på vad som händer runt omkring. Han är ömsom social, ömsom självständig, vilket gör att han är en favorit bland inbjudna gäster. Även vid tillställningar hemma känner han sig ofta trygg nog att vila ut lite vid sidan om. När det är sovdags så är det viktigt att han får ett begränsat utrymme att röra sig på, för annars är det lätt att han vill vanka omkring oroligt eller gnaga på något förbjudet! Om han ändå får mer utrymme på natten så hjälper det att ge honom ett gott hundben att gnaga på istället. Jim har ständig tillgång till mat och äter när han känner för det, ca en skål om dagen. Pälsen behöver ingen speciell vård utan borstas och tvättas vid behov.

Det har märkts att Jim har varit med om något traumatiskt tidigare i sitt liv, och trots att han är till största del rehabiliterad så är han fortfarande rädd för stojiga barn och bollar. Det har inte funnits tillfälle hos nuvarande ägare att vänja honom vid barn och bollar, men med en van hundägare med sådan möjlighet skulle Jim säkerligen kunna lära sig att slappna av även i sådana situationer. Jim skäller extremt sällan (och skäller då en enda gång) och bits aldrig av ilska eller rädsla, utan drar sig i så fall undan, tittar bort och väntar ut. Han kan däremot “nypa till” med framtänderna vid mer intensiv lek, men då går det bra att dra fram en repknut och leka dragkamp istället vilket är mycket roligare enligt honom.”

Jim väger är ca 70 cm hög och väger runt 20 kg.

Jim är verkligen en fantastisk kille som längtar efter att få komma hem – Är det hos dig? Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria