Harvey (522)

Harvey (522) är adopterad.
Lugn och försiktig kille
 • Ålder: 2017-02-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Terrierblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin
 • Adoptionsavgift: 6900 kr
 • Förmedlad från: Deel Animal Action Group
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Låg-medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Harvey är en otroligt söt liten terrierkille som räddades från ett dog pound på Irland. Han var lite blyg till en början men gjorde stora framsteg i sitt jourhem på Irland på kort tid och är nu nyfiken på promenaderna, som synes i videoklippen nedan. De har promenerat i mer trafikerade områden och Harvey var ok med bilar och bussar som körde förbi.

Harvey skulle nog ändå trivas bäst i ett lite lugnare område, där han i lugn och ro kan få upptäcka omgivningen. Om det finns barn i hans blivande hem ska det vara äldre barn.

Jourhemmet i Sverige beskriver Harvey som en trevlig kille som gärna vill ha kontakt med sina människor. Han blev genast förtjust i jour-husse. I jourhemmet finns det andra hundar och det fungerar bra. Han är lite burdus och klumpig i sitt leksätt och därför är det inte lämpligt med väldigt små hundar, utan potentiella kompisar i hemmet bör vara i hans storlek. Harvey har blivit lite stressad kring matsituationerna och kan ha svårt att finna ro att äta med de andra hundarna i närheten, men det går bättre nu när han får äta i annat rum. Harveys framtida hem behöver vara beredda på att jobba med hans självförtroende. I jourhemmet är han rumsren. På promenaderna har han ibland verkat tycka att det är lite läskigt när han ser stora hundar. Harvey sover gärna i sängen. Ibland har en av de andra hundarna i familjen morrat på honom när han gör det, men det har han inte brytt sig om.

Skicka in din intresseanmälan redan idag om du har mycket kärlek, en dos tålamod och ett fint hem till underbara Harvey!

Jourhemmet säger följande om Harvey efter en vecka hos dem i Sverige:
Uppdatering på Harvey efter 1 vecka. Han ”växer” för varje dag. Han verkar älska människor, vill gå fram och hälsa på dem vi möter (det gör vi inte). Vi fick besök av min syster o svåger plus 2 hundar. Harvey älskade svågern direkt och ville kela. Inga problem i hundmöten. Idag gick vi till hundbadet, mötte en stor huskey utanför. Harvey bajsade direkt, jag trodde kanske av rädsla men sedan gick han fram för att hälsa fint. Mina hundar är inga förebilder när det gäller att möta stora hundar! Inga problem med bilar, cyklister ute på promenad. Han drar en del i kopplet, men ett jämnt tryck om du förstår. Inte så hårt.

Harvey är en väldigt glad hund. Springer på tomten i glädjeyra. Glad för promenader. Sover i sängen. Han kan vara påträngande när han vill kela, blir lite exalterad, då får man skjuta undan och lugna honom. Han fattar snabbt när det gäller saker som får honom att haja till. Förut ville han inte komma in i köket, lite läskigt med grytskrammel osv men nu inga problem. Jag tycker inte man kan säga att han är försiktig längre, inte här iallafall. Utan som sagt glad! En okomplicerad hund förutom att han inte tycker om när någon av oss går ut. Då gnyr han.

Jag provade att ge hundarna varsitt tuggben idag. Harvey blev så glad, visste knappt var han skulle ta vägen. Maten står framme hela tiden nu och Harvey äter ur den gemensamma skålen nu. Han får blötfoder med torr foder iblandat morgon och kväll. Då äter han för sig själv.
Vi tycker jättemycket om Harvey, men vi kan inte ha 3 hundar. Vi tycker att han är en drömhund på många sätt, lite burdus i din glädje. Skällt ett par ggr här, så verkar inte vara skällig, men det kan ju ev ändras när han kommer till sitt eget.
Han kan slappa inne, helt lugn. Följer vårt schema s a s.”Plugin created by Emmaria