Hannah (340)

Hannah (340) är preliminärt bokad och har en familj som väntar hembesök. Kika vidare på andra hundar som söker hem!
Hannah (340) är adopterad.
Smart och godhjärtad
 • Ålder: Ca 2,5 år
 • Kön: Tik
 • Ras: Staffeblandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 4500 kr
 • Förmedlad från: WAG
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Hanhundar
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Hannah är en charmig pigg och energisk tjej, inte den smidigaste kanske då hon är en liten kubik som har svårt att nå sin egen svans. Man skulle kunna beskriva henne som en liten clown då hon har många hyss och roligheter för sig. Hannah söker ett hem hos dig som är hundvan och tycker om utmaningar då detta är en tjej som kommer att behöva en hel del träning på att bygga förtroende i sin nya familj.

Dem som träffar Hannah skulle beskriva henne som en glad social staffetjej som älskar folk, hon går gladeligen fram och hälsar på människor och på Irland levde hon i en barnfamilj vilket inte var några som helst problem. Men när hon kom till Sverige visade hon även en annan sida, hon var inte bekväm med barn i alla situationer och heller inte helt bekväm med all hantering så som att sätta på sele, täcke mm. Detta beteende hade hon aldrig visat i sin tidigare familj så troligtvis har hon svårt att lita på nya mänskor och bytet av miljö tog hårt på henne. Ingen hade kunnat ana att denna super trevliga lilla staffetjej skulle reagera så starkt på en flytt. Det är väldigt ovanligt.

Hannah behöver lång tid på sig för att känna sig bekväm med att nya människor hanterar henne. Vi har därför valt att låta Hannah tränas under en längre tid i detta, och det tog tid innan hon kände sig bekväm med sina tränare, men hon har gjort stora framsteg. Däremot är det oerhört viktigt att den person som tar över Hanna fortsätter träningen på samma vis som Hannah känner igen och känner sig bekväm med, det är tyvärr vanligt att det blir bakslag med hundar som har denna typ av problematik när hunden byter miljö och familj, och detta måste hennes nya familj vara beredd på, vi kommer noga att gå igenom exakt vad Hannah har för problem och hur man ska fortsätta jobba med detta, det kommer även finnas support i form av möte och videosamtal med tränare för att Hannah och hennes nya familj ska få bästa förutsättningar.

Vi vet att det hem som Hanna behöver inte är lätt att hitta, men vi tror verkligen att det finns någon där ute som tycker att Hannah är värd att en chans och att det är värt träning och tålamod för att denna tjej ska få blomma ut och bli trygg och lycklig igen.

Det du ska vara beredd på att jobba med om du funderar på att ge Hannah en chans till ett vanligt liv igen. Du bör ha vana av resursförsvar, samt vilja att jobba vidare med att skapa förtroende i hanteringen. Hannah är ingen hund för vem som helst, det är en utmaning att jobba med en hund som behöver tränas i flera vardagliga moment för att få vardagen att fungera. Men när väl förtroendet byggts upp så är Hannah en helt fantastisk liten individ som är så älskvärd.

Hannah har gjort stora framsteg i sin träning och är därför redo att komma in i det hem som vill utveckla och befästa hennes träning till en ny nivå. Vi söker i första hans någon som vill adopterad Hannah, men även ett långvarigt jourhem i väntan på hennes för alltid hem.Plugin created by Emmaria