Hamish (22-0951)

Hamish (22-0951) är adopterad.
Social och framåt kille!
 • Ålder: 2016-02-09
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Caroline Karlsson
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: Star Rescue
 • Befinner sig nu: Jourhem i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Hamish lämnades in för avlivning då hans familj inte längre ville ha honom, men då veterinären inte hade mage avliva honom tog hon hem honom och bad oss om hjälp att omplacera. Han befinner sig sedan 17 September i ett jourhem i Stockholm som beskriver honom såhär:

Hamish kom till oss som ett oskrivet blad i mitten i september. Det första han gjorde var att hoppa upp i soffan och gosa in sig i filten, och redan samma natt ville han absolut sova med oss i sängen (vilket han har gjort det sedan dess). Han fann sig med andra ord snabbt i den nya miljön, med de nya rutinerna och inte minst med sina nya människor.

 

Hamish är en väldigt pigg och aktiv kille, han älskar att arbeta med nosen och när han i skogen får gå i spårlinan är han som allra lyckligast! Han lyssnar bra när man visslar in honom och han kan gå fint i kopplet, men ibland glömmer han bort det när fokusen på de spännande lukterna över, så det jobbar vi på.

Hamish har fått en del hundkompisar i området, både av jämnstora och stora raser, både av hanar och tikar. Däremot så tycker han att hundmöten med främmande hundar kan vara jobbiga, främst i bostadsområdet. Finns det däremot ett staket, lite träd, en trygg famn eller något annat som ”skyddar” honom mot den andra hunden så går det lättare, och han släpper stressen snabbt. I skogen bryr han sig betydligt mindre om andra hundar eftersom det då finns annat som är bra mycket mer intressant, så därför skulle Hamish må bäst att bo så nära en skog som möjligt.

Hamish kan vara ensam hemma ett par timmar, han kan bli buren i alla situationer och han bryr sig inte om bilar, cyklister, barnvagnar eller mötande människor.
Vi har även gått förbi kor och hästar utan problem.
Han har träffat våra vänners 7-åriga son flera gånger och det har alltid fungerat bra. Däremot tror vi han skulle föredra att bo i ett lugnt hem eftersom han är en riktig soffpotatis och har ett behov av att få uppmärksamhet då och då, som att att få mysa i knät till exempel. Därför vore en pensionär eller hemarbetare det mest idealiska för honom.

Hamish trivs väldigt bra med att vara ensam i vårt hem men vi tror att han även skulle kunna dela det med en annan snäll, stabil och lekfull hund. Maten vill han helst ha ifred, men i övrigt visar han inga tecken på svartsjuka gentemot andra hundar, och vaktar heller inte sina leksaker mot dem,

Hamish har verkligen satt sina spår i våra hjärtan, vi har aldrig träffat på en mer kärvänlig hund. Han förtjänar ett aktivt skogsliv och en närvarande människa med mycket närhet”.

Vi söker ett hem med hundvana, gärna av terrier som kan fortsätta jobba med hundmöten och se till att han får utlopp för sitt behov att jobba med nosen.
Han uppskattar att sova i sängen så detta ser vi gärna han får fortsätta med även i sitt föralltid hem.

Hamish mäter drygt 50 cm från marken till toppen av huvudet och väger ca 11 kg.

Är det du som kan ge denna kille den lugna och kärleksfulla tillvaro han förtjänar?
Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria