Freja (f.d. Taylor) (18-1471)

Freja (18-1471) är adopterad.
Glad och busig valptjej söker aktivt hem
 • Ålder: 2018-08-02
 • Kön: Tik
 • Ras: Boxer/kelpieblandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Anna-Maria Svedberg
 • Adoptionsavgift: 8500 kr
 • Förmedlad från: Ainmhithe Animal Rescue
 • Befinner sig nu: I jourhem i Höllviken
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Taylor/Freja blev övergiven tillsammans med sina syskon George, Fraizer och Tyson. De har fått nya hem i Sverige där de trivs och anpassat sig bra. Pga allergi i familjen måste Taylor/Freja hitta ett nytt hem och hon bor nu i jourhem.

Jourhemmet berättar:
Idag bor Freja med 4 st andra hund kompisar, jourhusse och jourmatte, i ett lungt område med mycket grönområden. Hemma har hon en stor trädgård där hon kan få utlopp för all hennes energi och spring i benen. Enda sedan hon kom hem till oss har hon fungerat super bra i flocken. Freja har aldrig kissat eller bajsat inne hos oss så vi anser att hon numera är helt rumsren. Bästa kompisen hemma är en golden retriever som är i samma ålder som Freja.

Freja gör otroliga framsteg här hos oss. När Freja kom hem till oss så var hon så rädd för allt, minst människa eller ljud som hon hörde, så försökt hon komma ur sitt sele för att fly. Vi behövde till en början ha dubbla halsband på henne, men redan efter 5 dagar hos oss går hon fint i sitt koppel, utan att försöka dra sig ur. Efter några veckor hos oss har nu Freja förstått att människor inte är farliga utan snälla! Detta har gjort att hon nu visar intresse för andra människor, men hon har inte heller några problem att åter få sin koncentrationen till dig som ägare under promenaden. Även andra hundar visar hon intresse för på promenaderna men är fortfarande blyg när hon får träffa en ny hund, denna blyghet försvinner snabbt. Hon har aldrig visat någon aggressiv sida hos oss.

Freja skäller sällan. Freja har visat att hon kan enkla kommando som sitt, ligg, tass och kryp. När det är matdags så sitter hon fint och väntar på sin tur och tittar en i ögon och väntar på att få ett varsågod. Freja gillar även att tugga ben och är förtjust i morötter! Hemma har vi haft flera besök av barn hon är även här nyfiken på dom, och vill gärna leka, är barnen för ”på” bakar hon för att sedan gå fram på sina villkor igen. Vi är helt övertygade att tror hon klarar av att bo med barn bara man vänjer henne med barn på hennes villkor.

På dagarna är hon med jourmatte på jobbet. Hon jobbar på frisörsalong på en galleria med 8 människo kollegor och 2-4 hund kollegor. Hon är super duktig på jobbet, ligger stilla och tyst med dom andra vovvarna i fikarummet mellan 07:40-17:00(såklart lunch-kiss). Hon hälsar snällt på de kunderna som kommer fram till henne och vill hälsa, både på vuxna och barn! När vi slutar jobbet springer hon runt i trädgården konstant i säkert 1,5 h med dom andra hund kompisarna. Freja har en otroligt bra på på/av knapp, Hon kan busa till 110% till att bara sluta o lägga sig.

Freja reagerar/blundar/ryggar tillbaka när man kommer för hastigt på med handen, kanske har hon fått hand på sig innan, men vi övar och övar på att försöka få henne trygg med dessa rörelser. Hon visar Inga aggressiva sidor alls, utan bara vid vissa situationer rädsla. Nu har detta beteende i stortsätt försvunnit efter att hon bott med oss i några veckor.Freja har mycket Energi och skulle älska att få ha en husse eller matte som gillar att springa och vi är övertygade om att hon skulle passa väldigt bra till rallylydnad på grund av hennes snabbhet och lyhördhet. Eller varför inte använda hennes skarpa nos och träna sök?
Vi anser att Freja inte bör bo som ensamhund. Hon behöver ha en trygg och stabil hundkompis hemma för att visa sitt bästa ja. Hon fungerar bra med hanar som tikar och stora som små. Hon behöver någon som kan fortsätta visa henne att världen/människor inte är en farlig plats. I dagsläget har hon aldrig blivit lämna ensam utan sina hundkompisar, men när vi lämnar henne hemma med dom andra själv så verkar det gå bra, hon ligger gärna i fönstret och tittar ut för att få se oss först när vi kommer hem.
Freja behöver kärlek/trygghet och få veta att någon backar up henne i vått och torrt. Vi har nu efter mycket kärlek och ömhet fått henne till en trygg stabil hund.

Från att ha varit en rädd/ledsen/osäker hund har hon nu utvecklats och blivit en trygg/stabil/självsäker tjej. Hon fungerar lika bra som våra övriga hundar både hemma, på jobbet, ute på promenader. Hon behöver Dock få fortsätta utvecklas och bli Ännu tryggare.
Hon är en fantastisk tjej! Vill du ge denna fantastiska tjej trygghet och kärlek och bli hennes för-alltid-hem? Skicka då in en intresseanmälan!Plugin created by Emmaria