Focus (20-1365)

Focus (20-1365) är adopterad.
Lojal och kärleksfull
 • Ålder: 2017-01-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Staffe-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Helen Friberg
 • Adoptionsavgift: 6900 kr
 • Förmedlad från: Ainmhithe Animal Rescue
 • Befinner sig nu: I jourhem i Stockholmsområdet
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Låg-medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Söta Focus är en Staffekille som räddades från hemska förhållanden på ett dog pound på Irland.
Han fick ett hem i Sverige, där han bodde i 6 månader, men då familjen vid ett tillfälle lämnade honom ensam för länge blev han orolig och fick efter detta svårt att vara själv hemma, vilket blev orsaken till att han återlämnades.

Focus bor nu i ett jourhem som har börjat om med ensamhetsträningen. Sakta men säkert går det bättre och han kan lämnas ensam kortare stunder, men det gäller att ta det varsamt och utan tidspress.
Det är viktigt att Focus blivande hem har en uttänkt plan så att Focus inte behöver vara själv innan han är trygg med det.

Stimmiga miljöer och andra hundar är något som triggar Focus stressnivå. Även om hundmötesträningen går framåt måste man respektera att Focus vill ha avstånd och absolut inte låta någon hund komma närmare än vad Focus är bekväm med. Focus söker ett hem utan barn i ett lugnt område där hundmöten kan begränsas eller helst uteslutas.

Focus har patellaluxation. Detta är inget han har problem med i dag, men för att inte utveckla artros kommer han att opereras längre fram. Denna operation står Hundar Utan hem för.
Det är viktigt att Focus inte behöver gå i trappor då det kan bli ett problem, framförallt efter hans operation.

Focus är inte överdrivet förtjust i snö och kyla men det går bättre om han får ha ett täcke på sig. Han blir, som den staffe han är, frusen på promenad och skyndar sig hem till soffan för att mysa under en filt.
Focus fungerar bra med lite större barn och vi tror att ha kan bo med barn som är 10 år och äldre.

Focus jourhem berättar: 
”Focus är riktigt mjuk och gosig soffpotatis som gärna spenderar dagarna i soffan eller sängen.
Från första kvällen vi hämtade honom så visade han kärlek och tillgivenhet. Han har varit öppen för alla våra vänner och familj han träffat och gosar gärna med så många han bara kan.
Han gillar sina korta promenader men ÄLSKAR en go joggingtur med ”husse” i skogen. Han är imponerande snabb när han springer och gillar även att få röra sig fritt i lina eller i inhägnat område.
Han blir lite stressad av ljud inomhus då vi bor på markplan där det är mycket spring på både människor och hundar precis utanför sovrumsfönstret, så att bo i ett lugnare område, gärna landet vore optimalt.
Utomhus är han i sitt esse och bryr sig inte om varken hundar eller andra ljud så länge man håller avstånd. Han har gått förbi både raketer och vägbyggen utan att blinka.
Det tog bara några dagar tills han kände sig trygg på promenaderna efter att fått utforskat sitt nya område.
Han tycker det är stressigt/läskigt att åka bil, men hoppar ändå snällt in så det är inga problem där utan mer under bilfärden och man får försöka hitta en lösning som han blir mer trygg och lugn i.
Focus är väldigt lättlärd och tycker om att träna nya saker motiverat med en godbit.
Han kommer på kommando som ett spjut och inväntar varje gång tills man sagt ”varsågod” att hugga in på mat eller ben! Han är helt enkelt en stor personlighet i en liten kropp.”

Focus är en bedårande och levnadsglad liten kille. Focus söker dig som kan ge honom en plats i soffan, härliga skogspromenader och mycket trygghet.

Är det hos dig Focus hör hemma? Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria