Charlie (1048)

Charlie (1048) är adopterad.
Glad och härlig kille
 • Ålder: 2016-06-09
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Jack russell (ej stamtavla)
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Stina Johnson
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Småland
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare
Här kommer Charlie! En kärleksfull och positiv liten kille. Utomhus är han full av energi och inget äventyr är för stort eller litet – Charlie hänger med på det mesta! Charlie är nyfiken och vill hälsa på alla – människor som djur. Inomhus vill han mysa, vila eller leka med mjukisdjur. Charlie vill inte bo i lägenhet och inte heller med små barn, men han delar gärna hem med en hundvan katt eller annan hund.
Charlies familj berättar: 
”Charlie gör vad som helst för godis och är väldigt lätt att träna med, han tycker mycket om att spåra och använda näsan och är duktig på att jobba självständigt. Han älskar också att springa, så han skulle säkert gilla agility med lite träning. Mjuka träningsmetoder med positiv förstärkning är det enda som går hem hos denna kille!
Charlie är en äkta terrier  och det märks när det gäller jaktinstinkt. Vi har arbetat med skvallerträning när det kommer till andra djur, människor och hundar som han reagerar på under promenaderna (film finns) och det går snabbt att fånga hans uppmärksamhet med lite godis och gå vidare.
Charlie kan sticka på egna äventyr om han får chansen så han ska inte släppas lös på annat än inhägnat område.
Charlie blir stressad av löptikar i området, så han bör inte dela hem med en okastrerad tik.
Några trick han kan är tass, vinka och rulla runt.
Han väntar alltid på varsågod när han får mat och är duktig på att ta fint ur handen. Hantering går jättebra och han står först i kö när det är dags att klippa klorna.
Charlie är en pratglad hund som säger till när han vill gå ut eller ha mat. Han informerar när någon är utanför vår dörr, men slutar oftast efter ett skall eller två. Han tigger inte vid bordet men ligger gärna med huvudet mellan dina fötter medan du äter. Charlie tål inte kyckling.
Charlie är van att vara ensam 4-5 timmar ihop med en annan hund och en katt. Vid nya miljöer så behöver han tid att vänja sig innan han blir lämnad ensam, annars blir han orolig. Charlie blir stressad av att åka bil. Vi har övat lite och det har blivit bättre, men det krävs mer tid – lättare att öva om man har bil själv, vilket jag inte har tillgång till.
Charlie  fullkomligt avgudar katter – absolut bästa kompisen!
Charlie har otroligt mycket kärlek att ge och söker någon som vägleder honom med tålamod och omtanke. Han behöver ett hem där han får stå i centrum och med mycket uppmärksamhet, tid och stöd. Där han får öva på att åka bil och vänja sig vid nya miljöer i lagom tempo, så att han kan känna sig lugn och trygg överallt. Helst skulle han vilja bo på landet eller i ett lugnt område där han inte behöver vakta så mycket – i nuläget bor vi i ett flerfamiljshus med egen ingång och det funkar fint. Charlie omplaceras på grund av ändrade livsförhållanden som innebär mycket resande, något som Charlie inte skulle trivas med.”
Charlie väger 10 kg
Har du en förkärlek till rasen och en aktiv, social och kärleksfull vardag att erbjuda fina Charlie? Skicka in en intresseanmälan och berätta!

 Plugin created by Emmaria