Björne (f.d. Bjourne) (19-0806)

Björne (19-0806) är adopterad.
Stor teddybjörn
 • Ålder: Ca 3,5 år
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Schäfer/rottweilerblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Anna-Maria Svedberg
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: Dundalk Dog Rescue
 • Befinner sig nu: I sin familj i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: Vet ej - information kommer
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Fina björnen Björne adopterades sommaren 2019 och finns nu i sin familj i Stockholm. Han klarar av stadsmiljön men lever verkligen upp så fort han får komma till skogen. Därför söker han nu en ny familj med närhet till skog och grönska. Han behöver inte bo på landet, även om han säkert skulle älska det.

Björne är mycket kontaktsökande och vill gärna träna och hitta på saker tillsammans med sin människa. Okända människor behöver först visa honom att de är pålitliga och låta honom hälsa i sin takt. Det brukar dock bara ta några minuter innan han kommer fram och vill bli klappad.

Björnes svaga sida är trånga möten med andra hundar, speciellt när han är i koppel på promenaderna. Det är svårt att undvika i Stockholms innerstad. Familjen har tagit hjälp av hundtränare och han kan grunderna till skvallerträning, så länge det inte blir för nära den andra hunden. Han leker gärna med andra hundar i rastgården, speciellt tikar. Vissa hanar kommer han inte överens med, så introduktionen är viktig.

Familjens egna ord:
”Björne är en hund som har allt och lite till. Han är väldigt glad och tillgiven samtidigt som han är lite reserverad i början. Vägen till hans hjärta är inte genom godis, utan det får man tillträde till genom att göra härliga, roliga och ibland lite kluriga saker tillsammans.

Björne är (på många sätt) en väldigt smart hund som inte bara fullkomligt älskar, utan också behöver, att använda huvudet för att tänka och jobba. Dock händer det även att han går in i en å annan lyktstolpe… Björne är lättlärd, och om det finns barn i familjen kommer han ibland att behöva lite ”egentid” med en vuxen som är en trygg punkt där ni kanske tränar eller går en lång skogspromenad med lite övningar inslängda. Detta betyder dock inte att Björne inte kan bo eller vistas med barn – tvärtom! Han är fantastiskt försiktig och snäll med barn, så gott som en stor och lite klumpig hund kan vara, men om man letar efter en familjehund som bara ”är med” så är inte Björne rätt.

Han älskar att göra rätt, och är väldigt lyssnande och inkännande i de flesta situationer. På promenader har han alltid ett halvt öra riktat mot dig och så fort du ber honom vänta, svänga eller gå runt ett träd så gör han det med glädje. Björne vill alltid vara till lags och gör sitt allra bästa för att lyssna och göra det han vet är rätt, men i vissa situationer kan hans instinkter och impulser ta över, vilket är något hans nästa familj kommer att behöva fortsätta jobba med.

När Björne kom till oss var han väldigt reaktiv mot hundar på promenader. Så fort han fick syn på en började han slänga sig runt i cirklar och fram och tillbaka (av nyfikenhet och leklust), och eftersom att han är en otroligt stark hund var det ganska problematiskt, särskilt i innerstan där vi bor. Nu, drygt 7 månader senare, har han gjort enorma framsteg. En bra dag kan vi möta en hund på ett övergångsställe och bara behöva ta ut avståndet någon extra meter, utan problem. En sådan dag känns det som att man svävar på moln, men han är fortfarande långt ifrån att vara färdigtränad gällande hundmöten, och det är något nästa familj måste vara beredda på att jobba med. På grund av detta kan inte Björne gå löst på promenader, men han går fint i koppel så det är inget större problem. Går man däremot i en skog där det inte rör sig särskilt mycket människor kan han gå löst, bara man har kollframåt så att man kan kalla in honom i tid om det behövs. Även om Björne reagerar på hundar så skäller han inte på dem, och han älskar att träffa nya och gamla kompisar i rastgården där man kan röja runt, jagas och brottas.

Björne älskar närhet, kärlek och kramar, men han har även en viss integritet. Han tycker inte om att ligga alldeles för nära en längre tid, men markerar inte aggressivt utan “mumlar” bara till och flyttar sedan på sig. Detta kanske försvinner, eller också inte, men det är något man bör respektera. Björne vaktar dock varken mat eller leksaker utan uppskattar snarare sällskap när han äter lite då och då. Sist men inte minst är Björne en av de charmigaste, vänligaste, sötaste och mest oemotståndliga hundar som finns, och de som får ha honom som sin kommer vara väldigt lyckligt lottade. ”Plugin created by Emmaria