Bella (481)

Bella (481) är adopterad.
Snäll, härlig och smart tjej
 • Ålder: 2012-10-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Border collieblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: -
 • Befinner sig nu: Jourhem i Härryda
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Kräver vana av rasen

Bella är en glad och härlig tjej som levt hela sitt liv tillsammans med sin ägare och varit en älskad familjehund. Nu har hennes ägare tvingats flytta till ett boende som inte passar för en hund som Bella. Bella trivs inte alls i stan utan bör bo ute på landet och ha stora öppna ytor att springa omkring på.

Bella är en smart tjej som behöver jobba med såväl fysisk och mental aktivering för att må bra. Därför söker vi ett aktivt hem till Bella som trivs bäst utomhus om dagarna och som kan ge henne ett spännande och kul liv.

Jourhemmet berättar:
”Bella är en liten och väldigt söt border collie-blandning i sina bästa år. Hon är en smart, glad och pigg liten dam som kommer väldigt bra överens med andra hundar och skulle kunna bo både som ensamhund eller med en hundkompis.
Bella älskar barn, alla barn, i olika storlekar. När Bella hör en barnröst så viftar hon glatt på svansen och följer oss gärna med på promenad till skolan på morgonen för att lämna vår pojke (hundvan) 6 år gammal, som i skrivande stund hon också har valt att dela rum med när det är dags att lägga sig. Matdags och promenader går bra, alla 3 hundar äter i köket samtidigt två gånger om dagen med lite avstånd emellan. Inomhus är Bella lugn och hon ligger helst och vilar för sig själv mellan promenader och på kvällen.

Kloklippning och borstning går bra, hon älskar att bli ompysslad. Lättskött och vacker päls. På fritiden är Bella väldigt glad i sin fotboll och leker gärna med eller utan dig på eftermiddagen när hon har som mest energi. Bella tycker det är helt ok att åka bil och då gärna till en badplats där hon glatt hoppar i och badar. Hon trivs väldigt bra nära och i vatten men är inte riktigt kompis med vågorna. Bella är rumsren och ensamtränad.

Trots sin mogna ålder så är Bella lite osäker på sig själv och andra och skulle därför trivas allra bäst med en trygg hundvan familj som kan hjälpa henne att få ett ökat självförtroende och samtidigt vägleda henne. Vi har jobbat en hel del med att gå i trafiken och det funkar nu bra med att gå på trottoar/cykelbana, men på en trång väg lägger hon sig helst ner och väntar på att bilen har passerat. I början var det lite läskigt att möta främmande människor men detta har också blivit mycket bättre på sistone, speciellt om vi hälsar när vi möts. Bella har bra minne och kommer ihåg snälla grannar.

Som den BC hon är så är det nog bäst för Bella att flytta till ett hus på landet med stor tomt som rymmer fotboll lek eller en trevlig liten gård där hon får utveckla sina vallningsinstinkter. Katt är hon mest nyfiken på just nu och hästar på avstånd funkar bra men kommer dom för hastigt fram för att hälsa eller går för nära så blir det fort läskigt. Bella går i skogen varje dag och det är där hon trivs allra bäst förutom att leka på vår tomt. Tystnad är det hon behöver och älskar. Stadsbruset är avskräckande och farligt. Bella är en medium när det gäller aktivitetsnivå/promenader men behöver få jobba lite med huvudet varje dag för att må bra. Väldigt duktig med spår! En lättare form av nosework eller träna fotboll med barnkompisarna efter skolan är det bästa hon vet. Bella bor idag i ett jourhem ihop med två hundkompisar, ett barn och två vuxna i ett hus på landet.”

Är ni den aktiva familj med mycket kärlek där Bella passar perfekt in? Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria