Bailey (21-0059)

Bailey (21-0059) är adopterad.
Söt som socker
 • Ålder: 1/10-18
 • Kön: Tik
 • Ras: Terrier/ Collie/ Spanielblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Hanna Höglander Sahlin
 • Adoptionsavgift: 7500 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: I sin familj i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Bailey kom till Care Rescue efter att ha suttit på Clare pound. Varför hon hamnade där är okänt. Hon kom till Sverige, men tyvärr har familjens tidigare hund Bailey inte lyckats komma överens och därför söker hon ett nytt hem.

Bailey är en aktiv, glad och busig tjej som gillar att leka och röra på sig. På poundet hade man uppskattat hennes ålder men även där så vet man inte säkert. Hon är ganska omogen till sitt sätt och kräver grundläggande uppfostran med exempelvis hundmöten, vissa går bra, andra skäller hon på. Hon har än så länge inte lämnats ensam något, men hon sover i vardagsrummet hela nätterna och är rumsren. Bailey är ganska osäker och har inte det största självförtroendet. Därför är det bra om du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat med det och vet hur du ska stötta henne.

Denna tjej är aktiv och det skulle vara toppen om hon fick komma till en familj som också gillar att röra på sig. Hon gillar att vara nära och uppskattar klappar i överflöd. Bailey önskar att få komma till en snäll och aktiv familj med tidigare hundvana och som bor i ett lugnare område. Hon kommer inte placeras i stan. Då vi inte vet om hon fungerar med katt kommer hon inte heller placeras i ett hem där detta finns.

Såhär skriver hennes nuvarande familj om henne:
”Bailey lär sig snabbt, och hon kan ”sitt” och ”gå och lägg dig”. Hon har också förstått att hon måste vänta på ”varsågod” när maten serveras och innan hon får gå ut genom dörren, och att hon bara får vara på sin egen plats i soffan. I hundrastgården och i lina har hon lyssnat fint på inkallning. Vi har tränat en del på att hoppa upp på/över hinder på promenaderna för att bygga självförtroende och det verkar hon tycka är kul.

Inomhus är Bailey lugn och ligger gärna på sin plats även när vi rör oss i lägenheten, men är gärna med i köket när vi fixar med maten. Hon är matglad och snor gärna oövervakade ätbara saker (även om de ligger på bänken).

Vi bor i lägenhet och Bailey reagerar en del på ljud i trapphuset, men inte mer än att hon blir vaksam och lyssnar. När någon öppnar vår ytterdörr skäller hon men hon nöjer sig med att skälla till en eller ett par gånger (men hon har lärt sig när det är husse som kommer hem och då skäller hon inte längre).

Bailey är ganska osäker och om det kommer någon hon inte känner igen blir hon stressad och morrar tills hon fått hälsa. Hon kan också morra när någon står en längre stund utanför fönstret (vi bor på bottenvåningen). Om vi möter någon i trapphuset blir hon stressad och skäller. Det kan också hända att hon morrar/skäller mot personer på promenader om de tittar för länge på henne, står stilla i närheten en längre stund eller går emot oss. Hon verkar lite extra osäker på män och barn, men det har inte varit något problem med oss i familjen eller barnens kompisar (i nedre tonåren) utan hon har varit social och närhetssökande. Vi tror att hon kommer att behöva stöd i att bli tryggare och lita på människor.

Att torka tassarna efter promenaden går bra, men kloklippning och annan hantering tycker hon är väldigt obehagligt så där behövs tålamod och trygghet. Att åka bil funkar bra, men är ingen jättefavorit, hon blir lite rastlös, men när vi åkt längre sträckor somnar hon.”

Känner du att du kan ge Bailey det hon behöver? Skicka in en intresseanmälan!Plugin created by Emmaria