Aska (f.d. Nuba) (22-0539)

Positiv och social tjej!
 • Ålder: 2018-08-17
 • Kön: Tik
 • Ras: Amstaff-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Nichole Elofsson
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: Husky Rescue Ireland
 • Befinner sig nu: Jourhem i Strängnäs
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Nuba som nu heter Aska blev övergiven av sin ägare på Irland då han skulle flytta och inte ville ta med sig henne, vilket är helt ofattbart då hon är gudomligt trevlig. Hon dumpades vid kennlarna och kom till ett rescue. Aska kom bra överens med de andra hundarna på rescuet, oavsett kön eller storlek. Alla som har varit i kontakt med Aska har bara gott att säga om henne. Aska är för tillfället i ett jourhem i Sverige i väntan på sitt föralltid hem.

Aska adopterades och kom till Sverige i oktober 2022 men söker nu ett nytt hem eftersom hon inte vill bo centralt. I rätt miljö, dvs ett lugnare villaområde med nära till skogen men allra helst på landet, är Aska en väldigt okomplicerad hund. Aska beskrivs som en glad och kärleksfull tjej som längtar efter att få kärleken besvarad. Som den Amstaff-blandningen hon är, älskar hon människor och backar inte för långa mysstunder ihop med sin familj.

Jourhemmet berättar:
”När Aska kom till mig så gjorde hon sig snabbt hemmastadd och hennes roliga och lite ”löjliga” personlighet (som är så klassisk för rasen) visade sig lika snabbt den. De första dagarna uppvisade hon en del resursförsvar gentemot min hanhund (aldrig mot mig) men efter att ha blivit lite mer trygg med honom och efter att jag lärt känna henne lite mer, så har detta blivit bättre. Efter bra introduktion har hon funkar med alla hundar hanhundar som vi träffat. Hon leker väldigt bra med andra hundar och är duktig på att anpassa sin lek utefter individ, med min rottis är det full brottningsmatch men med min systers mindre tikar springer Aska istället runt runt och får dem att jaga henne. När det är färdiglekt så lägger hon sig i skuggan eller på soldäcket och där kan hon spendera hela dagen med att bara slappa. Aska har inga problem med att vara själv hemma utan lägger sig på soffan och sover tills man kommer hem. Hon har inte visat några tendenser på att tugga på saker och hon är rumsren. Hon går väldigt fint i koppel, hittar hon en bra pinne så går hon gärna och bär på den som en fin skatt resten av promenaden. Aska ska ha svårt med att vara i centrala miljöer med alla ljud, men i mitt område (ett radhusområde med mycket barnfamiljer) har det inte varit några problem alls hittills och hon är i grund och botten inte någon stressad eller rädd hund. Om hon får chansen kommer den här fina tjejen att vara en fantastisk vän och följeslagare för den som adopterar henne.”

Aska är bra vid hantering, ibland kan det vara jobbigt att få klorna klippta men oftast går det bra. Hon funkar bra med andra hundar (helst hanar) utomhus men kommer inte placeras i ett hem med annan hund då hon tycker detta kan vara rätt jobbigt. Aska passerar andra hundar utan problem och åker gärna bil. Hon är en aktiv tjej som kommer behöva stimuleras såväl fysiskt som mentalt. På grund av Askas storlek, ser vi gärna att eventuella barn är närmare tonåren eller över.

Aska mäter uppskattningsvis ca 55 cm till toppen av huvudet och väger runt 30 kg.

Är det hos dig som Aska ska få det kärleksfulla och trygga hem hon längtar efter?
Skicka in din intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria