Arlo (21-0118)

Arlo (21-0118) är adopterad.
En guldklimp
 • Ålder: Juli 2020
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Collieblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 11500
 • Förmedlad från: Dundalk Dog Rescue
 • Befinner sig nu: i sin familj i Munkedal
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Familjen berättar:

”På grund av förändrade arbetsförhållanden så söker Arlo ett nytt fint, aktivt och kärleksfullt hem. Arlo är en väldigt glad, snäll och tillgiven kille. Han har mycket energi och lämpar sig inte bara för promenader utan söker en person som gärna har hundträning som intresse och som har tid och vilja att aktivera honom fysiskt och stimulera honom mentalt.

Kvällsmys i sängen tycker han mycket om och vill gärna vara nära. När han sedan tycker att det är dags att sova så hoppar han själv ned för att ligga på golvet under natten. På morgonen så räcker det att man säger ”God morgon Arlo”, så hoppar han upp för lite mys innan dagens bestyr.

Han är social och älskar alla människor han har träffat hos oss och lägger sig snabbt ner på rygg för att bli kliad på magen.

Han går fint i koppel och är snäll vid hundmöten. Han lägger sig ned för mindre hundar så att de ska våga sig fram. Vi bor bredvid en hästgård och han går förbi hästarna utan att bry sig om dom mer än att notera att dom är där.

Arlo vill gärna fram och hälsa på alla hundar vi möter, om han inte får det blir han frustrerad och hoppar och biter i kopplet. På våra korta tre veckor tillsammans har han visat stora framsteg, så med ännu mer träning så kommer det gå toppen.

Arlo vaktar inte mat, tuggben eller leksaker. Favoritleken är att apportera tennisboll. Hantering såsom att torka tassar och kloklippning går utan problem och att tvätta honom i badkar har också funkat med lite leverpastej som distraktion.

Arlo verkar inte reagera negativt på höga ljud och smällar utomhus och besväras inte heller av trafik utanför huset eller vid promenader. Han hoppar in i bilen själv och lägger sig ned efter man har börjat köra, och passar på att sova.

Eftersom Arlo bara bott hos oss i tre veckor så har vi inte börjat med ensamhetsträning och han blir stressad om man exempelvis går in i badrummet och stänger dörren, så det nya hemmet som Arlo kommer till behöver ensamhetsträna honom i lugn takt. Om vi husse och matte däremot är i ett rum och han känner att han har koll på vart vi är så kan han gå och lägga sig i ett annat rum och vila. Vid arbete på hemmakontoret så ligger han tryggt under skrivbordet och sover.

Arlo har varit på veterinärbesiktning (på grund av att försäkringsbolaget ville ha ett svenskt intyg för hundförsäkringen). Arlo var mycket duktig och veterinären hade inga bekymmer med att utföra undersökningen. Veterinärens kommentar på intyget ”Lugn, fin och trevlig hund”. Han är så gott som rumsren, det har hänt tre kissolyckor på tre veckor och det efter mycket vattenintag och vi som inte var tillräckligt uppmärksamma på tecken.

Det märks att han inte varit inomhus i ett hem så mycket. Dörrar och trappor var konstigt till en början, men det förstod han ganska snabbt. I köket ligger han gärna med när man lagar mat men störs inte av alla ljud som hör till, utan han ligger mest och sover eller tittar. Reflektioner i fönster är nytt för Arlo verkar det som, där behöver han träna och förstå att det är hans spegelbild han ser.”

Kan Arlo och du vara rätt för varandra, skicka då in en intresseanmälan!Plugin created by Emmaria