Aries (21-0672)

Aries (21-0672) är adopterad.
Snäll vacker och speciell färgteckning
 • Ålder: 2018-07-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Greyhound
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Madelaine Henriksson
 • Adoptionsavgift: 8000 kr
 • Förmedlad från: KWWSPCA
 • Befinner sig nu: i Göteborgsområdet
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Låg-medium
 • Adoptörens hundvana: Ny som hundägare

Aries, som numera heter Bosse, är en av alla greyhounds som använts som racinghund på Irland och har bara bott i en karg kennelmiljö. När hundarnas karriär är över avlivas många men Bosse har haft tur, han räddades och fick bo på ett rescue innan han fick komma till sitt hem i Sverige. Tyvärr kan Bosse inte stanna där och han letar därför nu ett nytt hem, där han får stanna för alltid.

Bosse är en vacker och majestätisk greyhound med en ovanlig blå och vit teckning. Han är en väldigt avslappnad och cool kille som kommer bra överens med andra hundar. Han är följsam i kopplet och trevlig att vara ute och promenera med. Han älskar sina promenader men är nöjd med promenader på ungefär en halvtimme och vill sen gärna slappa resten av dagen. Som den vinthund han är vill han emellanåt få komma till ett inhägnat område och få springa lös en stund. Bosse är en liten soff-potatis som gärna ligger länge på mjuka och sköna sovplatser. Han är förtjust i att få uppmärksamhet och när han blir kliad och klappad mår han riktigt gott! Han är lugn och fin vid hantering och kan lämnas själv kortare stunder.

Aries väger ca 30 kg och är 95 cm upp till toppen av huvudet.

Hemmet skriver:
Bosse är en charmig herre som vet vad han vill. Han har svart bälte i att slappa på soffan, gärna i olika akrobatiska vinklar och är ett proffs på att åka bil, äta falukorv och träffa andra hundar. Det finns ingen som vill säga hej så mycket som Bosse, vilket han vokaliserar med välkomnande gny. Han är världens sämsta vakthund då han i princip aldrig skäller och älskar alla nya människor som kommer hans väg. En riktigt sällskaplig karaktär som får många att stanna bara för att säga hej till en sån stilig hund. Bosse gillar lite egentid men lite kli är nästan aldrig fel, helst precis framför öronen eller på rumpan, en riktig kelgris när han vill! Och har du inte kliat färdigt visar han det tydlig med både uppmanande blick och en bestämd tass som puttar på dig. Inomhus är han lugnet själv, dock med glimten i ögat om någon verkar vilja leka lite mellan soffsessionerna.

Utomhus trivs han bäst i lugnare områden och när han får lunka runt på långlina på öppna vidder är han helnöjd. Bosse är en nyfiken kille och kan i miljöer med väldig mycket stimuli på en och samma gång behöva en stund av tittande innan falukorv oftast får igång maskineriet igen och han kan gå vidare. Bosse älskar sol och ligger mer än gärna ute i gräset och solar om han har möjlighet, en alldeles egen trädgård skulle nog vara hans dröm! Regn är han däremot inte speciellt glad i och när han väl vågar sig ut går det undan för att kunna komma in till varma sköna soffan snabbt igen.

Bosse är hur fin som helst och har all potential att bli en helt fantastisk hund men behöver någon som kan ge honom tålamod och en lite lugnare miljö där han får upptäcka allt vad världen har att erbjuda i lugn och ro.

Kan du ge Aries en egen familj och ett för-alltid hem, sköna platser att vila på och härliga promenader? Kanske är det hos dig Aries hör hemma, skicka in en intresseanmälan och berätta!

 Plugin created by Emmaria