Ansökan Samarbetsansvarig – Polska shelters

Samarbetsansvarig - Polska shelters

Ansök senast: 25 januari 2023
Anställningsform: Deltid 50%
Lön: 11500
OBS: Tjänsten kan kombineras med en deltidsanställning (om 25%-50%) som hundplacerare för dig som är hundinstruktör, hundpsykolog eller etolog.

Om Hundar Utan Hem

Hundar Utan Hem är en ideell förening som arbetar med att omplacera hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi hjälper både avlivningshotade hundar och hundar som behöver ett nytt hem då husse eller matte av olika omständigheter inte kan behålla sin vän. Sedan våren 2021 räddar vi också hundar från shelters i Polen och många av dem har suttit på shelter i flera år.

Vi räddar och omplacerar drygt 1 000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca. 25 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen även några anställda medarbetare. Här har du stora möjligheter att verkligen hjälpa hundar, jobba med något betydelsefullt och att utvecklas tillsammans med ett väldigt engagerad team av medarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen som “Polenkontakt” du ansvarig för att utveckla fler samarbeten och förbättra våra samarbeten i Polen. Din viktigaste uppgift är att vara länken mellan våra hundplacerare och de shelters vi samarbetar med i Polen. Du är med och väljer ut vilka hundar vi ska lägga upp på hemsidan och är behjälplig men annonstexter.

Du kommer att ansvara för att de shelters vi samarbetar med följer våra rutiner och du ser till att hundplacerarna har bra information om hundarna och att hundarna får den veterinärvård de behöver i Polen innan de reser till Sverige. Eftersom hundar som levt på shelters ofta varit helt utan veterinärvård en längre tid så är många i behov av bland annat tandvård. Denna arbetsuppgift innebär därför ett nära samarbete med shelters, eventuella veterinärer i Polen och föreningens veterinärvårdsansvarig och du behöver vara ordningsam och lösningsorienterad för att säkerställa att Hundar Utan Hem håller en hög kvalitet i vårt arbete med polska hundar.

Som Polenkontakt är du initiativtagande och tycker om att kommunicera och skapa nya kontakter. Relationerna är viktiga för att våra samarbeten ska utvecklas och för att våra hundplacerare ska få information om hundarna som behöver nya hem. Vårt långsiktiga mål är att hjälpa ännu fler hundar och att göra mer insatser för hundar på plats i Polen. Det kan innebära att förbättra för de hundar som lever på shelters eller genom att vi som föreningen stöttar eller genomför kastreringskampanjer. Du har därför lätt för att ta initiativ och arbeta för nya samarbeten, presentera vårt arbete och introducera shelters i våra rutiner.

Som person är du positiv, kommunikativ, ordningsam och har ett genuint intresse för att hjälpa hundar och göra skillnad på riktigt. Du är engagerad och har lätt att samarbeta med andra.

En stor del av din arbetstid kommer du att arbeta självständigt vilket kräver att du tar initiativ och har ett eget driv och stor ansvarskänsla.
Kontakterna med shelters i Polen sker på polska och du behärskar därför både polska och svenska obehindrat i tal och skrift. Du har också möjlighet att då och då åka till Polen och besöka de shelter vi samarbetar med och utvärdera hundar.

Kvalifikationer

 • God hundvana och erfarenhet av olika hundraser.
 • Goda kunskaper i svenska, engelska och polska, både i tal och skrift
 • Körkort (B)
 • Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och högt ansvarstagande och att du är lösningsorienterad
 • Arbetslivserfarenhet

Det är meriterande om du har

 • Utbildning inom hund, tex. hundinstruktör, djursjukvårdare eller liknande
 • Vana att köra större bil som hästtransport eller b-kortsbil
 • Intresse och vana av fotografering

Vi erbjuder

 • Ett härligt gäng med passionerade och duktiga kollegor som brinner för att rädda hundar
 • Stora möjligheter att utveckla, driva projekt och ideér
 • Resor till Polen
 • Distansarbete
 • Flexibla arbetstider

Vi har ej resurser att besvara alla ansökningar som vi får in.

OBS! Glöm ej att bifoga ditt CV och ditt personliga brev genom detta formulär.

Intervjuer görs under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan!

 • Eller hundpsykolog, etolog eller motsvarande utbildning.
 • Här lägger du till ditt CV och ditt personlig brev:

 • Max filstorlek: 200 MB.
  Godkända filtyper: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx.
 • Max filstorlek: 200 MB.
  Godkända filtyper: jpg, jpeg, gif, png, pdf, doc, docx.