Hjälp oss stänga en valpfabrik

Irland, 28 februari 2024 – 💔AKUT – Hjälp oss stänga en valpfabrik på Irland! För ett par veckor sedan fick våra medarbetare tillträde till en valpfabrik på Irland och filmade den här filmen. Första gången vi var här var för några år sedan. Ägaren hade då fått sitt uppfödartillstånd indraget och vi tilläts rädda ett mindre antal hundar. Då fanns 180 hundar på anläggningen. Vi vet i nuläget inte exakt hur många hundar som är kvar, men vi fick en indikation på runt 20. Genom att överklaga, och hävda att han inte längre bedriver avel, har ägaren lyckats dra ut på tiden. Men nu har han belagts med totalt djurförbud och hundarna måste evakueras idag – annars avlivas de.

Uppdatering, 29 februari 2024: Vi kunde omhänderta 14 hundar under onsdagen, som nu finns i säkerhet. 5 har fått komma till rescue och 9 på hundpensionat. Vi önskar att vi hade kunnat rädda fler. För några hundar kom vi för sent. Ägaren hade skjutit flera hundar innan vi kom dit. Han var inte speciellt samarbetsvillig och vi fick övertala honom att exempelvis låta oss ta fem före detta racing greyhounds som han redan hade placerat i en bil för att köra i väg och skjuta.

Att hitta rescueplats till de 9 hundar som nu finns på hundpensionat  tar tid. Alla rescues är fulla. Det kostar oss €7, alltså ca 85 kr, per dygn och hund på obestämd tid. Hundarna var toviga och hade väldigt långa klor. Några av dem kommer behöva lite mer veterinärvård and anda med sårskador och tandvård etc.

Hjälp oss genom att sponsra ett dygn för en hund!

Swisha 85 kr till 900 84 83

Kom ihåg att många bäckar små gör stor skillnad. Ingen gåva är för liten, varje krona kan vara avgörande för att rädda ett liv.