Hälsningar från Maysie (May)

I mars 2018 hämtade vi Maysie (May) till oss i Västerås från Kungsholmen i Stockholm.

Vi fick glädjen att lära känna en jovialisk, blyg, snäll och mycket älskansvärd hund som behövde lite tid att acklimatisera sig. Hon fick ta saker och ting i sin egen takt och snart var hon en trygg och tillitsfull hund. Hon hade med sig en del i sitt bagage, men vi tog det lugnt och försiktigt och snart var Maysie hemmastadd och fann sig till rätta.

Hon visade sig också vara en envis dam, satte man på henne en tröja eller regnjacka lade hon sig resolut på mage och vägrade att gå, att bli mutad med en godbit hjälpte föga. Det var för övrigt hennes sätt att visa egen vilja vid olika situationer hon inte kände sig bekväm i. Å andra sidan var hon också snabb som sjutton att lägga sig på rygg för att bli kliad på magen av de som kliade skönast. Barn i alla åldrar tyckte hon om att bli ompysslad av.

Hon var ganska ointresserad av andra hundar men strävhåriga taxen Bosse och lurvige springerspanieln Oskar blev hennes bästa vänner. Vid möte med dessa herrar blev det fart på den annars så sävliga Maysie! Bada i badkaret var ett välbefinnande. Men när karet började tömmas och vattennivån sjönk, sjönk också Maysie för att slutligen ligga platt på magen för att få njuta till sista droppen.

Efter en tids sjukdom och efter noga överväganden fick Maysie somna in. Jag hoppas att jag och min familj gav Maysie de sista drygt fem åren ett gott hundliv, vi gjorde i vårt allra bästa. Kärlek fick hon i alla fall hinkvis!

Tack Hundar utan Hem för att vi fick förtroendet att ha fått rå om och värna denna underbara varelse!