Hälsningar från Maurice!

Hej, Maurice här!
Jag har hamnat på världens ställe! Här finns massa snö, kompisar, skog att springa i och bäst av allt, en travbana som ligger alldeles brevid mitt och mattes jobb som jag får springa lös på nästan varje dag efter jobbet! Jag benämns just nu som skidskolehunden.
Jag har lärt mig massa nya trix sedan jag kom hit också. Det jag är bäst på är high five och snurra. Sen har jag ju lärt mig svenska! Tyckte i börjar att matte bara pratade goja men hon sa att jag fick lära mig den hårda vägen och nu börjar jag känna att jag har den talang som krävs för att få ut min vision av litterär perfektion i skriven text. Okej, matte kanske fick hjälpa mig med att formulera mig där men jag är van att be om hjälp! Typ när jag vill gå ut och göra ifrån mig eller när en av mina tio bollar fastnat under soffan för trettionde gång på 2 minuter. Då brukar jag skälla. Högt.
Annars är jag ganska tyst. Typ som första gången jag gick ner till hönshuset. Min storesyrra brukar ju springa in dit så att tupparna galer och fjädrarna yr. Jag däremot, jag frös. Stel som en pinne och med ena tassen pekandes mot de 20 hönsen som satt och tittade skräckslaget på den nya marodörer i hushållet. Matte undrade först om det hade slagit slint i huvudet på mig när jag stog där sen kom hon på att det är ”nån sån där stående sak” i mig. Jag var dock överlycklig av att se fjäderfäna att jag tillslut inte kunde hålla mig längre och följde storesyrras initiativ.
Bästa är dock när matte mockar åt hästarna. Då kan man äta riktigt goda grejer, hästskit. En dag slängde matte ut mig därifrån och stängde dörren för hon var trött på mina fisar. Då gick jag bara till hästhagen där det fanns frysta härligheter och när matte var klar och vi gick in igen tog jag med mig en av dessa härliga glasskulptur och slängde mig på soffan för att njuta. Matte va inte nöjd.
Förresten, min storesyrra Blossom, hon får sova i sängen! Jag sov glatt i min bädd nedanför sängen den första månaden. Sen kom hon och hoppade upp i sängen! Nu sover jag också i sängen.
Nu när jag och matte är uppe i Vemdalen och jobbar är så har jag inte storasyrran här. Men! Husses syster har en hund som jag ska gå kurs med i vår! Vi ska börja med en lydnadskurs tillsammans sen ska vi börja med nosework! Men husse! Vilken kille alltså! Han ser till att vi går ut och går alla tre. Sen brukar han skotta snö. Då hänger jag med ut och leker. Han brukar leta upp alla möjliga sorter godis till mig, han fixade till och med en burk till matte att ha godis i när vi går på promenad! Vi har åkt längdskidor tillsammans också, jag får inte dra än men nästa vinter då kommer det bli åka av!
Nu ska jag fortsätta leva livet här uppe i norr, matte och husse hälsar att jag är ett riktigt kap!
Tass och hej!
Maurice