Hälsningar från Lilo och Tanana

Tanana har blivit storasyster! I Jönköping i augusti 2021 rullade den vita transportbilen in, och på sidan av den är det stora foton av tidigare adopterade hundar, varav en bild på Tanana. Jag och min mamma grät och skojade om att det kändes som att Tanana kom till Sverige med andra oönskade och hemlösa hundar, för att ge dem samma chans som hon en gång fått.

Året 2017 hämtade vi hem henne, en liten försiktig border collie-blandning som inte riktigt förstod sig på världen. Sedan dess har vi även tagit emot en annan, privat, omplacering. Så vi har dessutom en australian shepherd här hemma, Alaska. Nu stod vi där i augusti och tog emot nästa, försiktiga lilla border collie-mix som inte förstod sig på världen, Lilo.

Lilo tydde sig snabbt till sina nya storasystrar och oss här hemma. Tanana har sedan hon kom blivit en trygg, glad och nyfiken hund som älskar att arbeta, springa och upptäcka världen. Lilo har på denna korta tid följt i samma spår, även om vi har en bit kvar. Lilo är en fantastisk liten hund som älskar människor, mat och att leka. Hon är nog smartare än båda sina systrar och har nästan oändligt med energi. Lilo älskar att gräva, nosa på världen och hämta leksaker, hon tycker inte om när andra hundar skäller på henne eller motorcyklar som åker onödigt fort. Lilo är rolig, väldigt egen i sitt sätt och fantastiskt fin med sina storasystrar, hon är lyhörd och omhändertagande. Vi är verkligen så tacksamma för HuHs arbete och de möjligheter vi fått i och med att vi adopterat våra nya kärlekar. Tack!

Lilo är hunden med vitt ansikte, Tanana är den andra röd/vita och Alaska är blue merle. <3