Hälsningar från Jacinta

Hej på er!
Här kommer en liten rapport från våra första härliga dagar i ”hundbubblan” med Jacinta, eller Jaci (”Jassi”) som vi har kommit att kalla henne.

Bilresan hem till Värmland från Jönköping gick jättebra, hon lade sig snabbt tillrätta i buren och gjorde inte mycket väsen av sig alls. Den första dagen var hon väldigt mild och lite blyg och ville mest gosa. Hon kommer fram till både barn och vuxna och lägger sig ner på rygg och tar mer än gärna emot gos. Första natten gick också bra men det tog en liten stund att komma till ro.

De första dagarna har vi gått samma promenad ner till sjön och druckit lite vatten. I sommar lär vi bada där en del! 🙂 Jaci har smakat på de värmländska skogarna genom att effektivt hitta och snabbt tagit sig en provsmak av lite olika djurs avföring. Hon gillar verkligen att gå i skogen! Hon är väldigt glad i mat och även om vi ger foder varje dag så skulle hon nog sluka hela påsen om hon själv fick bestämma. Tuggben får fullt fokus tills de är helt uppätna.
Magen verkar funka bra, det har varit mestadels fast men några gånger har det kommit lite löst bajs också.

Jaci har verkligen tuffat till sig under dessa få dagar. Hon är fortfarande fin mot barnen men tar för sig mer och mer här hemma. Vi vill verkligen skicka ett stort tack till jourhemmet som har gjort ett kanonjobb, än så länge är Jaci helt rumsren, går fint i koppel, är trygg i bilen och har inga problem att koppla av.

Det enda kruxet vi har just nu är att hon blir väldigt exalterad så fort hon får syn på katten. Det är de enda gångerna hittills som vi ens har hört henne skälla och gny. Vi har tagit små, små steg varje dag och låtit dem lukta och vila på varandras filtar, titta på varandra på avstånd utomhus samt genom galler inomhus. Ingen reser ragg mot den andra men Jaci vill uppenbarligen jaga katten och blir helt enkelt lite för glad och är svår att få kontakt med. Reaktionen är samma oavsett om vi varit på promenad innan eller inte. Vi tar det lugnt och ser till att berömma så fort Jaci kommer ”tillbaka” och vi delar upp oss så att någon kan gosa med katten utomhus och på övervåningen där han är ”trygg”. Det kommer säkert att gå bättre med tiden men om någon har tips på andra saker som vi kan göra så tar vi gärna emot!

Vi ser fram emot första helgen ihop så vi får hänga hela familjen i skogen!
Helt ok att sprida bilder och info till alla som varit inblandade, vi är otroligt tacksamma för det fantastiska jobb ni gör! Vi har fått en helt underbar hund! Tusen tack!

Med vänlig hälsning
Louise med familj