Hälsning från Lucy (numera Lissie)

Hej!
Vi hade bestämt oss för en hund nr 2 som sällskap åt vår Nanuq, som är en Labrador/vit Schäfer/Alaskan Malamuteblandning. Vi hade bestämt oss för en mindre kompis till honom och hittade en beagletik på Hundar Utan Hem. Sagt och gjort, vi körde upp till Stockholm från Varberg för att titta och utvärdera.
Vi träffade det unga fodervärdparet utanför bostaden på ”neutral mark”, efter lite blygt morrande och försiktigt nosande (hundarna alltså) uppstod tycke och därmed var det dags för bus.
Båda är i 2 1/2 års åldern, så det var mycket energi som ville komma loss mellan 30 kg Nanuq och 16 kg Lucy.
Vi bestämde oss att ta med Lucy och 55 mil färd drog igång med antal stopp, allt gick bara bra utan kräkningar och klagosång. Några dagar fram till jul bekantade vi oss med varandra och hon fick undersöka vår tomt och hus.
På julaftonskväll kom ”katastrofen” när hon hoppade ner från en snurrstol som vred sig och hon misslyckades med landningen, veterinärbesök och konstaterat kraftig stukning. En sån start i nya hemmet! Det tog några veckor, sedan var det full fart igen.
Vi har bestämt oss för namnet Lissi istället, det ligger ju nära Lucy. Dock kallar jag henne för Tyvetösen efter en låt av Kim Larsen, hon stjäl nämligen allt ätbart hon kan komma åt.
Lissi och Nanuq är jättebra kompisar och följer varandra som ler och långhalm när vi tar långa skogspromenader, vi har även kunnat ha henne lös utan hon springer bort.
/Lasse och Annette