Ledningsgruppen

Hundar Utan Hems ledningsgrupp består av medarbetare från föreningens olika arbetsgrupper. Tillsammans jobbar vi för att att nå de mål som vi satt upp och för att varje arbetsgrupp ska få förutsättningar att göra ett så bra jobb som möjligt.

Maria Gustafsson
Verksamhetschef & Webbansvarig
Maria är föreningens verksamhetschef och hon ansvarar IT- och webben, t.ex. webbgruppens dagliga arbete. Hon har alltid haft ett stort djurintresse och hon har genom åren arbetat med olika djur samt haft de flesta husdjur man kan tänka sig. Hon adopterade staffeblandningen Jerry i början av 2018 och har tidigare haft flera hundar, varav en var en före detta spansk gatuhund.

Maria började 2016 med att vara jourhem till många hundar och hjälpte till med att avlasta hundplacerarna med administration. Hon fick sedan ansvaret att bygga om föreningens hemsida och blev organisationens webmaster och webbansvarig. Hon blev sedan invald i styrelsen och blev sedan medarbetaransvarig för alla i organisationen och 2019 började hon istället som verksamhetschef.
Carina Olsson
Transport- & veterinärvårdsansvarig
Carina är föreningens grundare och ordförande. Hon sköter kontakterna med Irland och planerar alla resor, ansvarar för veterinärfrågor och placerar hundar. Hon är hundinstruktör och hundpsykolog och har läst etologi på Linköpings universitet och gått hundutbildningen Hund 3 för Hundutbildningsgruppen och är diplomerad hundproblem-utredare.

Dessutom är hon blodspårs- och klickerinstruktör och har gått en tredagars-kurs i hundraser för Åsa Ahlbom. Carina läser till hundsjukvårdare och har C15 licens i djursjukvård.
Helen Friberg
Placeringsansvarig
Helen började jobba för Hundar Utan Hem i augusti 2016. Hon är utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult. Hon har jobbat med problemhundar i över 18 år och hon har utbildat polis och länsstyrelse inom hantering av aggressiva hundar. Helen vidareutbildar även instruktörer inom ämnet problemhund samt håller föreläsningar runt om i landet.

Helen har alltid haft ett brinnande intresse för hund och hundsport. Hon har själv tävlat i lydnad, bruks och agility. Helen har tre egna hundar, dobermannhanen Viktor som hon tränar Ipo med, dobermanntiken Kalicha samt vallhunden Nell som flitigt vallar gårdens får.
Tove Eriksson
Kommunikation- & brandingansvarig
Tove började som jourhem åt Hundar Utan Hem 2012 och det dröjde inte länge innan hon började placera hundar och hon har även varit en flitig chaufför av hundtransporten från Irland.

Toves hjärta klappar för staffe- och bullraserna och de missförstådda individerna och hon har genom åren vart jourhem till många hundar vilket har gett henne stor erfarenhet och kunskap om rasen. Tove bor i Skåne och har två hundar, Skorpan som är en ambullblandning från Irland och Norton, en ambullblandning som är en svensk omplacering.

Idag placerar Tove staff- och ambullblandningar och ansvarar för kommunikation och sociala medier. Vid sidan om Hundar utan hem pluggar hon till Marketing automation specialist och jobbar med marknadsföring.