Sigge (1467) & Ziko (1468)

Sigge & Ziko är adopterad.
Pigga och glada killar
 • Ålder: Ca 2015
 • Kön: Två hanar
 • Ras: Chihuahua, långhårig (stamtavla finns)
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Christhina Larsson
 • Adoptionsavgift: 5500 kr/styck
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 3-5 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo centralt
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Ny som hundägare

Sigge är en liten chihuahua som är både tuff och väldigt gullig. Han är snäll och mysig men också en kille med fart och energi både ute och inne. Han älskar att hålla på med sina gosedjur och tuggpinnar och att springa och busa med dessa kan han hålla på med länge. Utomhus är han väldigt glad och full av energi (om det inte regnar). Sigge tycker inte om regn och vill helst slippa att gå ut i dåligt väder. Dock är det bara några steg ut i regnet så är han med på att göra sina behov. Skönast är att bli snabbt klar och sedan hoppa in under jackan och mysa. Sigge är väldigt trygg och det skall mycket till för att han skall bli rädd, men om det kommer en stor katt och överraskar honom då kan han till och med springa iväg och söka skydd hos matte eller husse.

Sigge älskar att ligga i knät. Sitter någon människa, oavsett vem, så vill Sigge vara där och sova i knät. Han är något osäker när det kommer nya människor på besök och han använder någon minut på att bli färdig med att skälla men när det är klart så är besökaren hans bästa vän i hela världen.

Sigge är väldigt mycket småhund, en liten och mycket snäll pojke men full av fart och livsglädje. Han är otroligt kelig.

Sigge har inte varit behandlad för någon åkomma och han har heller aldrig visat tecken på att han skulle ha någon sjukdom. Sigge är INTE kastrerad!

 

Ziko är en snäll och fin kille som tidigt visade prov på att vara mycket klok. Han är en stor hund i en liten kropp, om än han är större än chihuahuas brukar vara.

Ziko är enkel då han snabbt adapterar omgivningen och fogar sig till flocken. När han första gången lämnade sina biologiska föräldrar var han orolig i ett dygn men blev snabbt van vid sitt nya hem och efter den dagen har han haft lätt att finna sin trygghet också hos andra, exempelvis när någon hjälpt till att passa honom. Han är oerhört kärvänlig och vill alltid visa hur mycket han tycker om andra. Han känner direkt om något inte är som det skall och han har mycket långa känselspröt, något som märks om man exempelvis är sjuk, då släpper han inte ens sida förrän man kommer sig upp på benen igen.

Ziko påminner om större hundar i sitt sätt att vara. Utomhus är han okänslig för alla typer av väder. Oavsett om det hällregnar eller är bitande kallt så märker man inte det på honom, så är han också utrustad med en päls som verkar hålla honom både sval och varm.

I sällskap är Ziko väldigt närhetssökande och det bästa som finns är att ligga i närheten av någon och kanske allra mest i knät. Han blir fort varm så då är det golvet under exempelvis soffan som passar honom bäst.

Ziko gillar alla former av sällskap och en av hans bästa vänner var en stund var en katt tjej som bodde i grannskapet. I mötet med andra hundar och katter är han avslappnad, han blir mest intresserad vid möten med andra hundar. Viftar alltid på svansen men skäller aldrig.

Ziko är mycket fin i lynnet och exteriört. Han är stark, välformad, stabil, frisk och kry. Han aldrig varit behandlad för någon åkomma. Ziko är kastrerad!

 

Sigge och Ziko har bott tillsammans hela livet och söker därför ett hem som vill ta emot dem båda två! Plugin created by Emmaria