Penny (827)

Penny (827) är adopterad.
Trygg och sällskaplig
 • Ålder: 2016
 • Kön: Tik
 • Ras: Staffe/vinthundsblandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Louise S.
 • Adoptionsavgift: 5900 kr
 • Förmedlad från: Vet ej - information kommer
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: Vet ej - information kommer
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Låg
 • Adoptörens hundvana: Ny som hundägare

Jourhemmet berättar om Penny i februari 2017:
”Penny är en hund som alla älskar – och som älskar alla hon träffar. Helst vill hon sitta i knät och vara så nära sina människor som möjligt. Man behöver aldrig vara ensam med Penny i närheten.

Anledningen till att vi inte kan ha Penny kvar själva är för att hon inte går så bra ihop med sin bror, som är en väldigt vek och ganska osäker vinthund. De läser inte av varandra särskilt bra och ingen av dem mår bra av situationen, där ingen av dem får vara precis som de är. Så för allas skull behöver nu Penny få hitta ett hem som är helt rätt för just henne.

Hon älskar att bära saker, så nu har hon ett eget gosedjur att bära runt på – men rätt som det är kommer hon bärandes på något helt annat. Det är hennes grej helt enkelt.

Vi har gått på en grundkurs i vardagslydnad med henne och hon är snabb på att lära sig saker. Hon har fungerat bra med alla andra hundar hon träffat, men kan bli ganska intensiv i sin lek. Hon är ganska duktig på inkallning (eftersom hon vet att man får belöning…) – även om det märks att hon är mitt i ”tonåren” och gärna testar gränser på ett ganska charmigt men envist sätt. (Som att inte vara i köket när vi äter. Hon lägger sig med huvudet över tröskeln och väntar tills hon tror att ingen ser, då reser hon sig sakta… och så börjar man om. Och så gör man så några gånger. Tills hon inser att hon inte vinner, då suckar hon och lägger sig.)

Penny är orädd och stabil och väldigt enkel att ha med sig överallt. Hon är van att åka bil och hoppar glatt in när det är dags att åka någonstans. Hon är van vid alla typer av miljöer, på tågstation, på trafikerade vägar i stan, på kontor, borta hos andra o.s.v. Hon anpassar sig snabbt och är som sagt väldigt trygg. Vi har med oss hundarna var vi än är och det går alltid väldigt bra.

Hon skulle nog tycka om att få följa med ut på äventyr i skogen och kanske spåra eller någon annan slags lekfull träning. Hon klättrar och hoppar gärna, upp på stenar eller avsatser, helt obekymrad och lättmotiverad med belöningar. Dragkamp är det roligaste som finns – så en stund dragkamp uppskattas alltid. Hon tycker också om att hämta och bära saker – mjukisdjur är en favorit (hon har nu fått sitt eget…)

Hon är bra på att vara passiv, när hon får tråkigt (om matte och husse står för länge i hallen innan man ska gå ut t ex) lägger hon sig bara och väntar. Hon är en tyst hund, gnäller aldrig och skäller bara om hon leker med en annan hund och den hunden skäller.

Vi har själva fyra barn (den yngsta är 3 år) och Penny fungerar hur bra som helst ihop med dem. Vi har också katt som Penny tycker är jättespännande och gärna går efter, men hon har aldrig gjort något – tvärtom viftar hon på svansen och vill leka vilket inte katten alltid är så sugen på…

Penny är en trygg, stabil och envis tjej med stort hjärta och väldigt mycket gos och kärlek i sig som behöver få vara hos någon som vill låta henne vara med mycket i vardagen. Att hon är så stabil och orädd i kombination med sin väldigt mjuka kärleksfulla sida gör att hon är enkel att älska och uppskatta.

Vi tror ju att hon är korsning greyhound/staffe och det märks att hon har båda delarna, men hon är inte en typisk vinthund i sitt sätt, utan tvärtom mycket mer staffe-lik. Hon kan absolut springa snabbt – nästan lika snabbt som brorsan – men till sitt sätt i övrigt är hon inte särskilt lik en vinthund.”Plugin created by Emmaria