Miller (091) & Brandy (079)

Miller & Brandy är adopterad.
Två superhärliga killar
 • Ålder: Brandy 2010-03-01, Miller 2009-04-01
 • Kön: Två hanar
 • Ras: Miller: Labrador, Brandy: Cavalier/Labrador
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Hanna Höglander Sahlin
 • Adoptionsavgift: 5500 kr/styck
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I sin familj i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Ny som hundägare

Brandy är världens kelgris och charmknutte och är en mycket enkel, energisk och sällskapssjuk hund. Han vill vara där man är, ligga så nära som möjligt och bli klappad så mycket som det bara går. Klappar man honom och slutar kommer han trycka in nosen under din hand, buffa och säga ”mer tack!”. Han är en glad, energisk och lyhörd kille som är den perfekta hunden för ett aktiv liv med hundträning och samtidigt vila.

Brandy är troligen en blandning mellan cavalier king charles och labrador. Han har ett typiskt cavaliersätt och har man haft cavalier innan skulle man känna igen sig. Men han är större än en cavalier, han väger ca 20 kg.

Brandy är pigg, alltid – alltså alltid – glad och vispar med svansen så fort man tittar på honom. Han älskar att åka bil och kollektivt och åker man kollektivt vill han helst hälsa på alla och många vill hälsa på honom.

Brandy är extremt lyhörd och mycket lättränad. Det är lätt att få kontakt. Han är mån om att vara till lags. Han är bra på hundmöten, han tycker det är spännande och han är nyfiken men lite försiktig. Han kan gny lite oroligt om en hund skäller på honom, men detta blir han tryggare i för varje dag som går. Här är det viktigt att föraren visar trygghet och distraherar honom med positiv återkoppling vid hundmöten.

Brandy är van vid att lämnas ensam hemma ett par timmar men då med en annan hund i sällskap, så han skulle successivt behöva ensamtränas i nytt hem om han är den enda hunden.

 

 

Miller är en klok, lugn och supermysig labrador. Han är lugnet själv. Han trivs som bäst när han får sitta och ”lukta på blommorna” ute, titta ut över ett landskap, ett folkliv och filosofera. Och man verkligen ser hur han tittar och funderar. Han kan ibland stanna till ute på promenader och bara titta på något. Hans cavalierkompis Brandy förstår inte vad det är han tittar på och hoppar och undrar ”Hallå kan vi gå nu?!”. Därför bör Miller få bo i ett hus eller lägenhet med trädgård, uteplats eller terrass med utsikt.

Han har något av ett vemod över sig, och det är som att han förstår vad han varit med om och det tar ett tag innan han knyter an helt till en person. Men när han gör det blir man bästa vänner och man kan sitta nära honom, klappa, krama och prata med honom och han står blick stilla och bara njuter av att man har allt fokus på honom. Han behöver mycket kärlek och vill helst aldrig lämna ens sida – oavsett om man är i köket eller badrummet. Stänger man dörren till badrummet så kommer han att gny lite en kort stund.

Miller är van vid att lämnas ensam hemma ett par timmar men då med en annan hund i sällskap, så han skulle successivt behöva ensamtränas i nytt hem om han är den enda hunden. Det blir nog dock inga problem.

Miller har ett STORT bilintresse och fullkomligen älskar allt som rullar på fyra hjul, eller mer. Bilar, bussar, lastbilar, tåg, spårvagnar.

Miller fäster man sig verkligen vid, man utvecklar ett speciellt band med honom om man ger honom den närhet, kärlek och trygghet han så gärna vill ha. När Miller blir riktigt lycklig ler han som en del hundar kan göra, och detta inträffar framför allt när han fått ge sig ut på äventyr eller hittat mat som han älskar. Miller har små glimtar av bus i sig i en väldigt trygg och lugn hund och den kombinationen gör honom till en unik personlighet och en sann vän. Miller kommer vilja följa med på allt du gör, och dela allt i livet.

 

Miller och Brandy söker hem, antingen tillsammans eller var för sig. Tveka inte att skicka in intresseanmälan!Plugin created by Emmaria