Ludo (876)

Ludo 876
Ludo (876) är adopterad.
Social och glad
 • Ålder: 2016
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Lurcher
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Louise S.
 • Adoptionsavgift: 5900 kr
 • Förmedlad från: Vet ej - information kommer
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Vet ej - information kommer
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Jourhemmet berättar i februari 2017:
”Ludo är en oerhört fin hund som älskar alla människor. Han knyter an direkt till alla han träffar och alla älskar honom tillbaka. Han inte blyg för att somna sked med en nyanländ gäst i soffan. Han är ljuvlig vid hundmöten och en otroligt godmodig hund. Han är en väldigt fin kamrat med andra hundar, kända som okända, men på grund av hans storlek och vinthundens lite hårdare lek bör han leka med framför allt större hundar. Han fullkomligen älskar att springa ikapp men då vi tror att han har mer än bara vinthund i sig så överraskar han med att också tycka om att smyga på sina kamrater, gömma sig och brottas.

Han är rolig att träna med då han är lättlärd, smart och har mycket lek i sig. Han älskar uppmärksamheten han får. Han belönas lätt med kamp och är väldigt godismotiverad. Han skulle kunna bli någons roliga träningskompis. En perfekt kamrat för den som älskar vinthundar och att vara aktiv med sin hund både vad gäller friluftsliv och hundsport. Det är roligt att se hur han tänker så det knakar och sedan somnar helt harmoniskt efter ansträngningen.

Han har inga uppenbara rädslor förutom viss hantering såsom kloklippning. Han är nyfiken och alert och otroligt busig. Han har fått testa på att tolka framför mig på skidor och jag tror han skulle kunna utvecklas och ha väldigt kul med sådana aktiviteter. Han är en dröm att springa med och har börjat bli väldigt fint musklad. Han går fint i koppel. Han hade väldigt svårt för att förstå att han skulle kissa ute inledningsvis men nu är han så gått som helt rumsren, bara nån olycka vid extrema överslag eller känslokaos kan hända.

Ludo har varit hos oss sedan november och har utvecklats oerhört och verkligen kommit ut ur sitt skal. Han har en del jakt i sig och vi tror inte att han ska bo med katt eller små hundar. Sin jakt till trots kan vi ha honom lös under kontrollerade former och han älskar att få springa och låta benen gå amok i skogen.

Vi tror att Ludo är cirka sju månader gammal. Det är dock svårt att veta exakt men vi gissar det på hans sätt och på hur han växt och utvecklats hos oss.

Jag tror Ludo skulle kunna bo både som ensamhund och vara det hushållets upphöjda prins, men att han får träffa mycket andra hundar, men jag tror också att han skulle uppskatta att leva i en flock med en eller flera andra hundar. Han är som sagt väldigt fin med andra hundar men då han är en stor hund och ibland även en yster unghund så skulle det vara bra om han levde med en medelålders hund eller en hund som är tydlig och vänlig mot honom. Han har inget resursförsvar, backar alltid om någon säger ifrån men han är en nyfiken och naiv unghund vilket kan tolkas. Han är godheten själv och har inget ont i sig. Han fungerar väldigt fint i en större hundgrupp och han älskar att sova nära.

Ludo är i nuläget en hund som behöver träning för att klara av att vara ensam under längre perioder. Därför bör han komma till ett hem med goda förutsättningar att träna ensamhet utan krav på att han ska klara av det. I nuläget kan han vara ensam en till två timmar om han är i en trygg miljö, trött i kropp och huvud och man följer tydliga rutiner. Han har dock inga betänkligheter kring att bli lämnad till hundvakt och låter sig gärna passas av nya bekantskaper. Men att vara helt utan människa är svårare.

Ludo är en enkel unghund med oerhört stor potential. I rätt hem kommer han vara drömmarnas hund. Han är en så vacker, snäll och trygg hund. Det är ingen som kan tro att han växt upp fastbunden i en bil, utomhus på Irland. Hans milda själ verkar inte bära speciellt djupa spår av det.

Han har träffat många människor, hundar och varit på utflykt till många nya platser. Jag tror att han skulle klara av omställningen till ett nytt hem bra.

Ludo har ett eget instagramkonto där du kan följa och se bilder på honom: ludothelurcher

Ludo är ca 65 cm i mankhöjd.”Plugin created by Emmaria