King (651)

King söker även jourhem i väntan på ett permanent hem!
Läs mer om vad det innebär att vara jourhem.
Pigg och smart kille
 • Ålder: 2016-06-22
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Stina Johnson
 • Adoptionsavgift: 5500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: I jourhem i Stockholm
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Ska enbart bo med vuxna
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Detta är King, en supersnygg blandraskille som söker ett tryggt hem med intresse för hundträning. King är otroligt kärleksfull och smart. Han har en fantastisk nos och vill gärna aktiveras med spår och sök. King blir exalterad och skäller och drar i kopplade möten med nya människor och hundar, detta behöver hans nya hem vara beredd att jobba med. Vi tror att King skulle må jättebra av att bo med en stabil hundkompis i liknande storlek, men det kommer behövas en långsam introduktion. När King har fått umgås lös med hundar har det gått väldigt bra, hans frustration verkar vara kopplad till att sitta fast och inte kunna komma fram och hälsa.

King vill bo lantligt och önskar sig en egen inhägnad trädgård att busa i. Han behöver fortsatt träning i vardagslydnad såsom hantering, självkontroll och koppelträning och vill tränas med mjuk hand och positiv förstärkning. Han är en mycket mat och lekmotiverad kille som lär sig snabbt vad som lönar sig, Kings ögon glittrar när han får samarbeta med sin människa.

Höga ljud, hastiga rörelser och nya människor som kommer på besök tycker han är läskigt så det är ett plus om du har tidigare vana av osäkra och stressade hundar. Under ytan och med rätt stimulans är King en pärla.

King är van att åka bil, väger 24 kg och älskar att bada.

Jourhemmet berättar:  “King har flera gånger sett kopplade hundar på distans på promenad, från bilen och även som gått förbi huset. Han blir så ivrigt då. Efter att har studerat hans reaktion är jag övertygad om att han inte är rädd eller aggressiv mot de utan helt motsatsen, han vill så gärna träffa hundar men vet inte hur han ska beter sig och har inte fått umgås med hundar på ett bra sätt i sitt tidigare liv.

I hans förra jourhem började hans socialisering och han fick han träffa grannens hundar vilket gick jättebra, så det finns stor potential.

Jag tror även hans rädsla för människor skulle dämpas betydligt om han kunde umgås avslappnat med andra hundar och deras människor på skogsturer och utflykter.

King är en otroligt kärleksfull och lekfull hund med personer som han är trygg med, han älskar att busa med min son. Det går bra att lämna honom ensam några timmar, då ligger han och vilar i sin soffa. När jag kommer hem kommer han studsade fram och slänger framtassarna runt halsen och kramar mig med svansen viftandes, det är så gulligt och skulle smälta hjärtat på vem som helst. Han blir helt överlycklig varje gång man ta fram kopplet och det är dags för promenad. I början drog han mycket, men nu kan vi ha lugna och trevliga promenader tillsammans. Han har varit med i stallmiljö och är nyfiken men inte skällig mot hästarna, jag tror han skulle trivas på en lugn gård. King tycker mycket om mjukost och det fungerar jättebra som hjälp vid hundmöten. Han är en otroligt lättlärd hund som kan vara en riktig pajas när han slappnar av, hans favoritleksak är mina foppatofflor så dom lever farligt ;)”

Har du ett kärleksfullt och tryggt hem till fina King? Skicka in en intresseanmälan!Plugin created by Emmaria