Jill (593)

Jill (593) är adopterad.
Söt liten blyger
 • Ålder: 2015-01-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Terrier/bordercollieblandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Anja L.
 • Adoptionsavgift: 5900 kr
 • Förmedlad från: DAR Drogheda Animal Rescue
 • Befinner sig nu: Vet ej - information kommer
 • Kan bo med hundar:
 • Kan bo med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: Vet ej - information kommer
 • Vilken miljö passar: Vet ej - information kommer
 • Aktivitetsnivå: Låg
 • Adoptörens hundvana: Ny som hundägare

Jill kom in till ett dog pound tillsammans med sin bror Jack. De hade varit där i drygt tre veckor och ingen hade önskat att ta dem därifrån. De stod nu på listan för att få somna, men Drogheda Animal Rescue kom överens med poundet om att få ta dem och försöka hitta hem åt dem.

De bor idag i en aktiv jourfamilj. Även om de är uppvuxna tillsammans och har en del trygghet i varandra vill vi att de ska få varsitt hem eftersom de har så olika personligheter.

Syskonen är lite dåligt socialiserad och därför lite osäkra med människor, ibland till och med rädda, men detta går bättre från dag till dag. De är dock inte aggressiva på något sätt och det går hur bra som helst att plocka upp dem och hantera dem.

Jack är lite försiktigare bland människor än vad Jack är. Hon går inte gärna fram till någon och springer iväg och försöker gömma sig om hon tycker man är för påflugen. Dock ska tilläggas att hon blir modigare och modigare för var dag som går, och det är så kul att se! I jourhemmet där de bor finns flera andra hundar, stora som små, och Jill kommer bra överens med dem. Hon håller en låg profil och utmanar dem inte på något sätt. Jill bryr sig inte om katter.

De har aldrig gått i koppel tidigare och övas nu i att bli promenerade med sele. Det går bra framåt. De har inte varit lösa. Vi tror att de behöver mer tid på sig att känna sig trygga och lita på människor för att kunna vara lösa utan att springa iväg. De bor båda två i en utomhuskennel för närvarande och får springa runt i trädgården om dagarna. De får inte komma in i jourhemmets hus så de kommer behöva tränas för att bli rumsrena när de kommer till sina nya hem.

Syskonen är mycket tysta och skäller bara på fåglar. De ägnar en del av dagen åt att jaga bort kråkor från trädgården. Det tycker de är mycket roligt. De kan också skälla lite om de möter en ny hund, men normalt sett håller de sig undan andra hundar.

De har åkt bil och blir lite åksjuka pga rädsla, men är mycket tysta i bilen.

De behöver komma till ett extra kärleksfullt och tålmodigt hem som har förståelse för att de behöver landa och få komma till ro för att sedan långsamt blomma ut. De behöver få förstå att ingen vill dem något ont och att deras människor finns där för att ta hand om dem. Helst vill de gärna komma till hem där det redan finns hund.

Jack är den något större av de två. Han är 47 cm hög och 63 cm lång (svansen inte medräknad). Jill är något mindre.

Uppdatering från jourhemmet oktober 2016:
”Jill är en liten söt och glad tik. Hon söker kontakt hela tiden och är väldigt följsam. Det är inga som helst problem att ha henne lös på tomten. Kommer det några fotgängare utanför staketet, skäller hon till några gånger för att markera. Men sen springer hon direkt tillbaka till mig. Hon är nyfiken och springer runt på tomten och luktar, men kommer med jämna mellanrum tillbaka till mig. Hon kommer på inkallning och lyssnar på sitt namn. Jill är helt rumsren och sköter alla sina behov utomhus.

Nya människor är fortfarande lite läskiga, men hon vågar sig fram och ger dem gärna en puss på handen.. Men håller sig lite i bakgrunden.  Personer hon har träffat flera gånger är inga som helst problem. Hon blir lycklig och studsig när hon träffar ett bekant ansikte. Hon går väldigt fint i koppel och håller sig jämte mig eller strax bakom.  Hundmöten på promenaden är inga problem. Hon ignorerar dem helt.

Idag bor hon med en annan liten tik och en katt, vilket inte är några problem. Katten var läskig i början men nu busar dem som om de vore uppväxta tillsammans. Jill funkar bra med andra hundar. Hon är väldigt osäker i början när hon träffar andra hundar, hon vill inte att dem går nära henne. Stora hundar är läskigare än små. Men osäkerheten släpper till sist och hon bjuder in till lek. Hon är en busig liten tjej när hon väl landat i sitt nya hem.

Jag tror inte Jill ska bo i småbarnsfamilj. Hon är väldigt reserverad när hon äter och när hon vilar. Blir stressad av hastiga rörelser. Att åka bil är inga problem. Hon hoppar självmant in i bilen när vi ska åka någonstans och ligger tyst och stilla hela resan. Märker av att hon har lite vallnings instinkter i sig, då hon gärna ”vallar” andra hundar och katten. Behöver komma till ett aktivt hem där hon blir stimulerad. Villa eller gård. Blir stressad av att vara i stan.”

Anmäl gärna intresse om du har ett lämpligt hem för en av dessa små sötnosar. Tänk vad härligt att få följa deras utveckling och se dag för dag hur deras självförtroende växer!Plugin created by Emmaria