Volontärarbete på Care Rescue

Volontärarbete på Care Rescue
Hundar på Care Rescue

Vill du jobba volontärt med hemlösa hundar på ett rescue på Irland?

Care har hand om 30-40 hundar och är i stort behov av hjälp. Allt arbete sker helt ideellt och du bor i en enkel volontärbostad. Det är hårt slit med att städa kennlar varje dag men också många mysiga stunder där du leker och myser med hundarna som är överlyckliga för lite uppmärksamhet och gos.

Hur ser en dag ut?

Varje dag börjar med att hundarna får mat och släpps ut. Några hundar sätts i större rastgårdar där de får springa av sig och därefter påbörjas arbetet med att städa hundrummen. Det är 27 hundrum med tillhörande rastgård och de flesta hundarna gör sina behöv ute när de har ätit. Alt eftersom flyttas hundarna runt så nya vistas ute i de större rastgårdarna och andra kennlar görs rent. Martina som ansvarar för Care behöver ibland åka till veterinären med hundar som ska undersökas eller kastreras/steriliseras. Även hon jobbar helt ideellt dygnets vakna timmar. Hon är en fantastisk eldsjäl och glad och väldigt tacksam för all hjälp som hon kan få.

När allt är städat finns det tid att umgås med hundarna, gå promenader, leka eller bara mysa. På kvällen är det samma rutin igen med att mata och natta hundarna och därefter och spolar man av utomhusrastgårdarna så att det är rent tills hundarna släpps ut på morgonen.

Volontärarbete på Care Rescue

Boende och mat

Boendet är gratis och du bor i en volontärbostad med köksdel i vardagsrummet, micro, dusch och toalett. Standarden är låg men det är ändå väldigt trivsam. Mat ingår och du kan laga mat själv i volontärbostaden.
Det finns ett sovrum med dubbelsäng och ett sovrum med enkelsäng. Det är sköna sängar som vi har fått skänkta och kört ner från Sverige. Självklart går det jättebra att åka två eller tre vänner samtidigt.

Ett par gånger i veckan åker ni till orten och handlar mat i en stor mataffär. Byn ligger 10-15 min bort så om man vill vara på stan en kväll så går det bra att ta taxi hem. Det finns också möjlighet att äta middag med familjen då de gärna lagar mat till dig också om du önskar det.

Var finns Care Rescue?

Care ligger 10-15 minuter med bil från Mallow i Cork. Man kan antingen flyga till Cork flygplats med mellanlandning i UK och bli hämtad där men vi rekommenderar att man flyger till Dublin och tar tåget till Mallow. Det tar 2 timmar från Dublin Heuston station till tågstationen i Mallow där du blir hämtad.

Hur länge är du på plats?

Eftersom det tar tid att komma in i rutiner och lära sig hur allt fungerar så vill vi gärna att man är på plats i minst tre månader. Ju längre du stannar desto bättre.

Tänk igenom beslutet noga och se till att du har hundvakt och kan åka de datum du skriver ner innan du hör av dig. Behöver du ansöka om semester så går det naturligtvis bra att stämma av datum innan du tar ledigt.

Skicka in din ansökan

    Hundar Utan Hem behöver behandla dina personuppgifter enligt ovan för att kunna kontakta dig med din förfrågan. Hundar Utan Hem delar inte någon av dina personuppgifter till någon tredje part och du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Du är välkommen att kontakta oss på info@hundarutanhem.se om du har några frågor. Jag godkänner Hundar Utan Hems behandling av mina personuppgifter enligt ovan. Jag har läst och förstått villkoren och integritetspolicyn.