Rescue centers

När du adopterar en hund från Irland så passerar den genom något av de rescue center som vi samarbetar med.

Där tas hunden till veterinären och vaccineras, id-märks med microchip, avmaskas, avlusas och rescuet utvärderar hunden. Vi ansöker också om ett EU-pass så att hunden kan resa till Sverige. Alla hundar som är tillräckligt gamla kastreras. Valpar kastreras inte. Innan avresa veterinärbesiktas hundarna.

Här är en presentation av några av de rescue center som vi samarbetar med.

 • Care Rescue

 • Coolronan Dog Rescue

  Coolronan Dog Rescue drivs av Chris och Ramona och grundades 2006. Det första året gjorde började det i liten skala och Chris och Ramona räddade runt 30 till 40 hundar. Verksamheten har ökat varje år eftersom situationen på Irland förvärrats. Coolronan Dog Rescue försöker ta in hundar från hela landet, men mestadels räddas hundar från Mullingar pound. Hundar Utan Hem har bekostat både kennlar och staket till en stor hundrastgård där hundarna kan springa av sig. År 2014 räddades 216 hundar varav 165 av dessa fick sina nya hem i Sverige.
 • Cork DAWG

  Cork DAWG Cork Dog Action Welfare Group, Cork DAWG, är ett rescue som grundades 2008. DAWG drivs av ett nätverk av frivilliga som arbetar med att rädda övergivna och vanskötta hundar i Cork. DAWG räddar både upphittade hundar, omplacerar familjehundar. I den mån det är möjligt så räddar de även hundar från dog pounds. Hundarna som väntar på hem bor på hundpensionat eller hos frivilliga jourhem väntan på sina evigt hem. Varje år räddar de omkring 1000 hundar. Många av dem skickas till rescue center i England. Varje år ökar trycket och DAWG kämpar för att hitta platser för att kunna hjälpa det växande antalet hundar som behöver räddas och har råd med hundpensionat och de veterinärkostnader som hundarna många gånger behöver innan de kan resa till nya hem.
 • DAR Drogheda Animal Rescue

 • Husky Rescue Ireland

 • Dundalk Dog Rescue

  Dundalk Dog Rescue är en organisation som grundades 2005 av en grupp människor som jobbar helt ideellt för att rädda de hundar som kommer in till Dundalk Dog Pound. Dundalk ligger i County Louth ca 1,5 timme norr om Dublin. De hyr in hundarna på hundpensionat om de inte har jourhem och deras mål är att rädda så många som möjligt av hundarna som kommer in till Dundalk Dog Pound. I den mån det är möjligt hjälper de även hundar från Ashton pound i Dublin. Hundarna omplaceras sällan på Irland utan skickas till England eller till Sverige genom Hundar Utan Hem.
 • Limerick Animal Welfare

   Limerick Animal Welfare Limerick Animal Welfare startade 1983 och ägnar sig helhjärtat åt att rädda djur som far illa i området Limerick. De räddar hundar, katter, kaniner, hästar och många andra djur som behöver hjälp. De senaste 5 åren har mer än 2 000 djur räddats och omplacerats. Hundarna på LAW blir väl omhändertagna. Dagligen är det lek och mysstunder och när möjligheten finns får hundarna även komma ut på promenad. Allt för att få hundarna redo för att flytta till sina nya hem. Varje dag tar LAW in hemlösa djur som behöver hjälp på olika sätt. Några är sjuka, andra är skadade och vissa kan bara inte hitta sina ägare eftersom de inte är microchippade. LAW rescue center är baserat i den vackra Ballyhoura Hills som besöks av många turister. Det är en idealisk plats och många frivilliga kommer och tar hundarna för en promenad i den vackra landsbygden. Så här berättar Marie som jobbar på LAW: "Det kommer telefonsamtal hela dagarna om hemlösa hundar, katter och hästar. Även många trafikolyckor med påkörda djur där det tyvärr ofta är försent att rädda dem. Men vi har också historier med lyckliga slut. Även om vårt jobb är mycket svårt och tungt är vi är ett dedikerat team av djurälskare som vill hjälpa så många djur som möjligt. Vi är mycket glada över att skicka några av våra hundar via Hundar Utan Hem till nya hem i Sverige. Vi älskar att få uppdateringar av hundarna som har åkt till Sverige för att börja sitt nya liv. Det ger kraft att jobba vidare." Välkomna att besöka hemsidan: www.limerickanimalwelfare.ie
 • Monaghan SPCA

  Monaghan SPCAMonaghan SPCA ligger i Monaghan county och drivs av Lori och Sinead, två eldsjälar som byggt upp detta proffsiga rescue. Det är ett litet rescue med ett fåtal hundar och katter men allt sköts exemplariskt. Vi har fått många trevliga hundar från dem. Hundarna kan vara ute i rastgårdar och det finns plats inne. Dom promeneras av volontärer som kommer dit dagligen. Hundarna blir väl omhändertagna av Lori och Sinead och alla andra som jobbar där.
 • Rehoming Cork Pets

  Rehoming Cork Pets är ett litet rescue i sydvästra Irland. De har funnits i 3 år och består av en liten grupp vänner och drivs av Helena Riordan. Rehoming Cork Pets räddar hundar från pounds både i Cork och i Mullingar och de tar även emot hundar direkt från familjer. De hundar som inte kan bo kvar i sina familjer bor i jourhem i väntan på hem. Arbetet är helt ideellt och de ber om gåvor och gör insamlingar för att täcka veterinärkostnaderna för svårare fall. Utöver hundar omplaceras även reptiler, grisar, hästar, katter, fåglar, fiskar, getter och nu senast en svart ekorre.
  Så här säger Helena om möjligheten att omplacera hundar genom Hundar Utan Hem. ”Vi är glada över att skicka våra hundar till Sverige via Hundar Utan Hem och uppskattar att få uppdateringar från deras nya hem."