Cork County Pound

Luke och Lizzie

Foto på Luke och Lizzie är taget i jourhemmet efter att de har räddats.

Cork County Pound ligger i County Cork, ca 3,5 timmars bilfärd från Dublin.

Poundet var ett av de pound som hade högst avlivningsstatistik av alla pound på Irland. Det var länge ett “stängt” pound, vilket innebar att inga bilder på hundarna publicerades på någon webbsida eller på facebook. Man har inte velat samarbeta med några rescue center och inga försök att placera ut hundarna har gjorts.

Hundar utan Hem försökte under två års tid få ut hundar från detta pound och våren 2015 så räddades Luke och Lizzie genom en kvinna som heter Ulrike. De har nu fått nya hem i Sverige. Sedan juli 2015 har många av hundarna som har kommit in i poundet hämtats ut för Hundar utan Hems räkning. Poundets ägare och kommunen på Irland har fått uppdateringar om hur bra hundarna har fått det i Sverige och har börjat ändra inställning. Nu hör de av sig och berättar om vilka hundar som sitter i poundet och frågar om vi vill hjälpa några av dem.

För hundarna som hamnar i det här poundet är detta ett enormt stort steg framåt. För även om vi inte kan rädda alla så får de i alla fall en chans nu och de allra flesta har räddats tack vare att vi vet vilka hundar som sitter där och kan be olika rescue center att hjälpa till.

2016 inledde vi ett samarbete med Care Rescue i Cork. De räddar många av hundarna som kommer in till poundet och vi försöker därefter att hjälpa dem till nya hem.