Vårt rehabiliteringshem

Hundar Utan Hems rehabiliteringshem

Hundar Utan Hem har sedan 2018 ett rehabiliteringshem i Småland. Hit kommer hundar som av någon anledning inte går att placera direkt i ett hem. Det kan vara vanvårdade hundar som vi har fått från polis eller Länsstyrelsen som vi behöver ta hand om, lära känna och utvärdera. Många gånger är det akuta, avlivningshotade hundar från myndigheter eller privatpersoner som behöver någonstans att ta vägen med kort varsel. Det kan också vara andra hundar som behöver tränas/rehabiliteras innan de är redo att placeras i ett hem. Hundarna kan behöva stanna i allt ifrån några dagar till några månader.

För hundar som farit mycket illa, där det måste bli helt rätt i placeringen så att hunden bara behöver flytta en gång till i sitt liv, är det extra viktigt att vi lär känna dem så att vi kan matcha dem med det perfekta hemmet.

Rehabiliteringshemsansvarig Sandra Tigerlind

Hundar Utan Hems rehabiliteringshem
Sandra och hennes hund Lillen
Hundarna utvärderas, tränas och sköts om av hundpsykolog Sandra Tigerlind som har hjälpt många hundar med speciella behov att få rätt förutsättningar i sitt nya hem. Sandra finns på plats dygnet runt för att ta hand om hundarna och rehabilitera dem efter deras behov.

Några av de hundar som räddats tack vare rehabiliteringshemmet är de uppmärksammade ”Smålandsvalparna”, 6 st vanvårdade valpar räddades från ett hem i Småland och fick bo här i väntan på egna hem eller jourhem. Även sex av de 20 alaskan huskys som Hundar Utan Hem med kort varsel räddade från vanvårdsfallet i Norrbotten kom till rehabiliteringhemmet. Dessa och många andra hundar hade vi inte kunnat rädda med så kort varsel om vi inte haft vårt rehabiliteringshem.