Om Hundar Utan Hem

Hundar Utan Hem är en ideell förening som startade 2005 med ett mål – att ge hundar en andra chans till ett värdigt och kärleksfullt liv.

Målet med vårt arbete

För oss är varje hund lika viktig. En hund är inte viktigare för att den är född i Sverige eller för att den är renrasig. Vi omplacerar svenska hundar och räddar avlivningshotade hundar från Irland. Vi placerar nu drygt 1000 hundar varje år.

Vi arbetar med och förespråkar mjuka metoder och vi vill att våra adoptivfamiljer gör detsamma. Vårt mål är inte att hitta en hund till dig som adoptivfamilj utan att hitta bästa möjliga hem till hunden som vi har ansvar för. Vi vill placera hundarna i ett hem där de får sina behov tillgodosedda utifrån hundens behovstrappa. Där de får känna sig viktiga och älskade och som en del i flocken. Där de har en bra, sund och glad relation till sin familj.

När det gäller träning och hunduppfostran finns det många olika metoder. För oss är en lycklig hund och en lydig hund inget motsatsförhållande, men en lycklig hund är viktigare än en lydig hund.

Vi som jobbar här

Hundar Utan Hem har idag cirka 40 medarbetare varav 10 personer sköter kontakter och utvärdering av möjliga permanenta hem. Vi har också en webbgrupp som lägger upp ca 110 nya hundar på hemsidan varje månad.

Vi ställer höga krav på våra medarbetare och har medarbetare som är utbildade hundpsykologer och hundkonsulter om du som adoptionsfamilj skulle behöva tips och råd.

I stort sett allt arbete sker helt ideellt men vi har 3 heltidsanställda hundplacerare och 4 deltidsanställda och 3 volontärer som lägger all sin tid på att utvärdera adoptörer och matcha hundar med familjer. Varje månad omplacerar vi omkring 80-90 hundar.  Våra medarbetare lägger ner själ och hjärta för att våra fina hundar ska få ett bra hem.

Är du intresserad av att hjälpa oss?

Övrigt att läsa

Hundar Utan Hems stadgar
Årsbokslut 2015