Övriga

Utöver våra hundplacerare och de som sköter webben har vi Lena Widman, Emelie Grankvist och Helen Book som sköter administration, kontrakt och försäkringar. Sedan har vi Monica Ohlsson som sköter föreningens ekonomi.

Eventgruppen planerar de event som Hundar Utan Hem organiserar eller deltar på. Årliga event är Hundpromenaden, Hundar Utan Hem-dagen och Hundens Dag i Sollentuna. Fundraisinggruppen sköter medlemsbrev, medlemsvärvning och företagssamarbeten.

Alla jobbar helt ideellt och bidrar med den kunskap, erfarenhet och tid som man har.

 • Monica Ohlsson

  Styrelsen som kassör

  Sysselsättning: Ekonomi Bostadsort: Stockholm Monica Ohlsson är föreningens kassör och medlemsansvarig. Hon har under många år varit aktiv inom flera olika föreningar och är kassör även i andra ideella föreningar. Monica har gjort många volontärresor till olika länder och hjälpt både hundar och vilda djur på plats i olika delar av världen. Monica jobbar på ett försäkringsbolag och bor med sin sambo i Stockholm. Hon har tidigare haft en Rottis och en Jack Russell och saknaden efter hund är stor men hon lägger nu sin lediga tid på att hjälpa utsatta hundar istället.
 • Åsa Liljegren

  Event & Fundraising

  Sysselsättning: Projektledare Bostadsort: Stockholm Åsa kom i kontakt med Hundar Utan Hem när hon adopterade staffblandningen Cilla sommaren 2007. Ganska snart därefter började Åsa engagera sig som medarbetare och hon har varit involverad i många olika delar i föreningen, allt från ansvar för webbsidan till styrelseuppdrag och nu ansvarar hon för företagskontakter och ingår i föreningens eventgrupp. Åsa gör även hembesök i norra Stockholm. Åsa har gått kurser i allmänlydnad, rallylydnad, blodspår, sök, nose-work och har även gått introduktion i massage och stretch för hemmabruk.
 • Lena Widman

  Styrelsen + Administrationsgruppen

  Sysselsättning: Mässpeditör/Projektledare Bostadsort: Göteborg Lena kom i kontakt med Hundar utan Hem då hon adopterade en svensk hund via föreningen. Viljan att hjälpa fler hundar fanns och i december 2015 började hon jobba med HUH:s administration. Hon mejlar bl.a. kontrakt till nya adoptörer och tar hand om allehanda administrativa sysslor. Tillsammans med Emelie är hon HUH:s adminteam idag. Hon har två hundar och en häst och i sitt "vanliga" liv jobbar hon med logistik och transporter till mässor och event. Hon är utbildad hundinstruktör men den rollen vilar nu, att hjälpa Hundar Utan Hem går före eftersom Lena tycker det känns viktigt och ger så mycket tillbaka.
 • Emelie Grankvist

  Administrationsgruppen

  Sysselsättning: Administratör Bostadsort: Stockholm Emelie började engagera sig i Hundar Utan Hem genom att göra hembesök och att arrangera Hundpromenaden. Hon gick sedan med i eventgruppen runt 2015 och året därpå började hon jobba med administrationsärenden i team med Lena. Hon jobbar mest med kommande hundtransporter, men även med en del övrig administration som bl.a. omfattar kontrakt och försäkringar. Utanför Hundar Utan Hem så jobbar hon på kontoret för ett kranbilsföretag, där hennes egen blandrastik på 10 år (ej HUH-hund) får vara med och ibland även någon jourhund!
 • Helen Book

  Administrationsgruppen

  Sysselsättning: Informationsteknik Bostadsort: Sigtuna Helen har ett stort hundhjärta och hon har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2013. Hennes arbetsuppgifter består bland annat av att hjälpa till med föreningens administrativa arbetsuppgifter och att organisera de olika event Hundar Utan Hem arrangerar och deltar i. Hon bor i Sigtuna och jobbar till vardags med IT på ett resebolag. Helen har två hundar varav den ena är adopterad från Irland.
 • Rebecca Cannerfelt

  Event & Nyhetsbrev

  Sysselsättning: Marknadsansvarig Bostadsort: Stockholm Rebecca jobbar framför allt med webben, sociala medier, fundraising och projektledning inom Hundar Utan Hem. Allt började en kväll 2014 då hon och sambon satt och googlade ”adoptera hund” och hamnade på Hundar Utan Hems sida och blev blixtförälskade i terriermixhanen Chaps. En hund blev snart till två med adoption av Jack Russel-tiken Poppet (på bilden). Rebecca som insett hur situationen såg ut på Irland ville hjälpa ännu fler pälsklingar därute så det var självklart att engagera sig vidare i föreningen.
 • Angelica Barile

  Event

  Sysselsättning: Utbildningsledare Bostadsort: Stockholm Angelica blev introducerad till Hundar Utan Hem av en tidigare medarbetare och började jobba med fundraising, event och webben i början av 2016. Idag är Angelica aktiv i eventgruppen, där hon bland annat har arrangerat Hundpromenaden de senaste 3 åren, och som hembesökare i Stockholmsområdet. Angelica adopterade nästan omedelbart staffemixen Alfie som blev mottagen och omhändertagen väl av hennes då 10-åriga Grand Danois (ej HUH-hund). Förutom att Angelica alltid har lagt hjärta och själ i både hästar och hundar arbetar hon som utbildningsledare för en mängd studerande inom IT på en yrkeshögskola i Stockholm.
 • Marie Börjes

  Event

  Sysselsättning: Innesäljare konferens & möten Bostadsort: Stockholm Marie kom i kontakt med Hundar Utan Hem 2010 när hon började vara jourhem åt lite olika hundar. 2012 skulle hon vara jourhem åt staffeblandningen Carla, men det vart kärlek vid första ögonkastet - och hon, numera Wrexie, fick stanna. Då började Marie engagera sig mer i föreningen, och 2 år senare adopterade Marie även Ben (Bubben). Marie jobbar idag med Hundar Utan Hems olika event, såsom Hundar Utan Hem Dagen, Hundpromenaden mm. Marie gör även många hembesök i Stockholm, skjutsar hundar och har även mött upp transporten.
 • Thérèse Carlbom

  Företagssamarbeten & Fundraising

  Sysselsättning: Digital Sales Marketing Bostadsort: Täby Thérèse kom i kontakt med Hundar Utan Hem när man behövde ett jourhem. Samtidigt började Thérèse engagera sig som medarbetare och hon har varit involverad i företagssamarbeten, avtalsförhandlingar, nya partners och är jourhem när det behövs.   Hon kommer med en bakgrund från bl a jobbat på Rädda Barnen med fundraising och hoppas kunna använda sina kunskaper här för öka intäkter och hitta nya företagspartner till Hundar Utan Hem.