Hundplacerare

Våra hundplacerare som jobbar för Hundar Utan Hem har en tidskrävande och ansvarsfull uppgift. Hundarna skall placeras i rätt hem för de förutsättningar hundarna och adoptörerna har. Alla hundar går via en placerare innan de kommer till sitt nya hem eller jourhem.

Placerarna har stor erfarenhet av hundar och några av dem är utbildade hundinstruktörer och hundpsykologer. Allt för att adoptionen skall bli den bästa möjliga! Det är ett krävande jobb, men glädjen i att ge hundarna en ny chans i livet gör jobbet värt allt!

 • Carina Olsson

  Styrelsen + Hundplacerare

  Sysselsättning: Hundinstruktör Bostadsort: Stockholm Carina är föreningens grundare och ordförande. Hon sköter kontakterna med Irland och planerar alla resor, ansvarar för veterinärfrågor och placerar hundar. Carina är hundinstruktör och hundpsykolog. Hon har läst etologi på Linköpings universitet och gått hundutbildningen Hund 3 för Hundutbildningsgruppen och är diplomerad hundproblemutredare. Dessutom är hon blodspårs- och klickerinstruktör och har gått en tredagars-kurs i hundraser för Åsa Ahlbom. Carina läser till hundsjukvårdare och har C15 licens i djursjukvård.
 • Anja Länghemmer

  Styrelsen + Hundplacerare för små hundar

  Sysselsättning: Säljare Bostadsort: Stockholm Anja Länghemmer bor i Stockholm med sina fem små hundar. Tre av dem är från Irland. Anja har varit jourhem åt många hundar och har mycket erfarenhet av hundar. Utöver sitt engagemang i föreningen så jobbar hon även som säljare. Anja adopterade sin första irländska hund 2009 och är sedan dess engagerad i Hundar Utan Hem och har nu många års erfarenhet av att placera föreningens små hundar.
 • Helen Friberg

  Hundplacerare för Staffar & Bullterriers

  Sysselsättning: Hundinstruktör Bostadsort: Uppsala Helen har alltid haft ett brinnande intresse för hund och hundsport. Hon har själv tävlat i lydnad, bruks och agility. Helen har två egna hundar, Dobermannhanen Viktor som hon tränar Ipo med samt vallhunden Nell som flitigt vallar gårdens får. Helen började jobba för HUH i augusti 2016. Helen är utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult. Hon har jobbat med problemhundar i över 18 år och hon har utbildat polis och länsstyrelse inom hantering av aggressiva hundar. Helen vidareutbildar instruktörer inom ämnet problemhund samt håller föreläsningar runt om i landet.
 • Tina Lundqvist

  Hundplacerare för mellanstora hundar

  Sysselsättning: Hundplacerare Bostadsort: Eskilstuna Tina bor med sin man, barn, fem irländska setterblandningar och hittekatter. Hon började sitt engagemang 2010 och sedan dess har över 200 jourhundar passerat hennes hem. Tina är en riktig eldsjäl! Behöver en hund någonstans att ta vägen så öppnar hon sin dörr och välkomnar den till ett nytt hem. Hon brinner extra mycket för rädda hundar och tycker om att se dem blomma ut. Varje månad åker hon också och hämtar foder som vi kan skicka till rescues på Irland. 2012 började hon placera hundar och hon placerar framför allt border collies, spaniels, setter och labradorer. Tina är idag deltidsanställd som hundplacerare.
 • Gunilla Björck

  Hundplacerare för polarhundar

  Sysselsättning: Undersköterska Bostadsort: Göteborg Gunilla började på Hundar Utan Hem i oktober 2015 och placerar mestadels stora hundar. Hon jobbar som undersköterska nattetid på ett äldreboende och placerar hundar på fritiden. Gunilla har haft hund sedan 1993, både golden och cavalier. För närvarande har hon två polarhundar, malamuten Dakila, 3 år och 5-årige Dizel, som adopterades sommaren 2015 genom Hundar Utan Hem. Gunilla tillbringar mycket tid i sommarstugan där hon även kör drag med polarhundarna.
 • Hanna Höglander Sahlin

  Hundplacerare för små

  och mellanstora hundar

  Sysselsättning: Lärare Bostadsort: Stockholm Hanna blev aktiv i Hundar Utan Hem 2014 och adopterade sin border collie Tipsi från Irland 2015. Tillsammans tränar de Nosework och tillbringar mycket tid i skogen. De har gått flera trixkurser och tränat lydnad samt viltspår. Hanna bor med hund, katt, man och barn och jobbar på musikskola på dagarna. När hon inte tränar med Tipsi rider hon gärna. Hon har alltid haft ett stort hundintresse och har läst till hundinstruktör på Hundens Hus. Hon placerar många av föreningens små och mellanstora hundar.
 • Maria Gustafsson

  Styrelsen + Webbansvarig + Placerare

  Sysselsättning: Utvecklare Bostadsort: Stockholm Maria har alltid haft ett stort djurintresse och hon har genom åren jobbat med olika djur samt haft de flesta husdjur man kan tänka sig. Hon har ingen hund just nu men har haft två tidigare, varav en var en före detta spansk gatuhund. Maria började med att vara jourhem till några hundar under 2016 och hjälpte även till med att avlasta placerarna med viss administration. Hon fick sedan ansvaret att bygga om föreningens hemsida och är nu Hundar Utan Hems webmaster och även webbansvarig och leder webbgruppens arbete. Maria är nu också hundplacerare.
 • Jeanette Sjöström

  Hundplacerare för vinthundar

  Sysselsättning: Produktchef Bostadsort: Uppsala Jeanette bor med hundarna Ninja, som är en italiensk greyhound och Whippetblandningen Tess, som är en omplaceringshund från Irland. Hon började arbeta med Hundar Utan Hem då hon ville göra en insats för utsatta hundar. Jeanette brinner för träning med hund, läsa och tolka hundars språk och beteende och samarbetet mellan hund och människa. Hon har gått utbildningarna hundinstruktör, klickerinstruktör, lek o lär och hundpsykolog.
 • Louise Sundqvist

  Louise Sundqvist

  Hundplacerare för mellanstora

  och vinthundar

  Sysselsättning: Hundinstruktör och undersköterska Bostadsort: Luleå Louise kom i kontakt med HUH när hon adopterade vinthunden Leah. Ju mer hon fick veta om hur situationen på Irland är, desto mer ville hon hjälpa till. Sedan dess hjälper hon mestadels vinthundar att få hem och hon kör även transporten till och från Irland. Louise har älskat hundar sedan hon var barn och de har alltid varit en självklar del av hennes liv. Hon har hundarna Luna, en samojed, vinthunden Leah och bonushunden Mira. Med dessa tränar hon allmän lydnadsträning och Louise är också utbildad hundinstruktör.