Kostar det något?

Det kostar ingenting att vara jourhem. Vi är glada att du, precis som vi, ger lite av din fritid för att hjälpa en hund. Man ger sin tid, men får också mycket tillbaka!

Kostnader för mat och annat

Hundar Utan Hem arbetar med mycket snäva marginaler. Generellt kan vi inte erbjuda jourhem ersättning för t.ex. bensin, hundleksaker, hundkläder, hundmat, allergimedicin och annat. Vi är mycket tacksamma om ni själva som jourhem bidrar med det ni tycker att hunden behöver. Har ni själva inte råd med detta vill vi att ni berättar det för oss innan ni säger “ja” till att ta emot hunden, gärna redan i er intresseanmälan. Det är mycket möjligt att vi förr eller senare behöver er hjälp ändå och kan hjälpa till med mat mm.

Veterinärkostnader

Eventuella veterinärkostnader står Hundar Utan Hem för under förutsättning att jourhemmet inte varit vårdslös i hanteringen av hunden samt att vi meddelas innan du tar hunden till veterinären.

Hunden genomgår en veterinärbesiktning vanligtvis sista vardagen innan avresa. Är du orolig för din jourhund – kontakta föreningens veterinäransvariga. Tel.nr finns på jourhemskontraktet som du har fått på mail samt i ankomstinformationen.

Försäkring

Alla våra jourhundar är försäkrade i Agria. De har dock en karenstid när de först kommer hit. Därför är det viktigt att du kontaktar oss innan du tar hunden till veterinären.