Allmän information

Allmän information

Svarstider

Vi har mycket att göra och ibland kör våra hundplacerare transporten eller jobbar på våra vanliga jobb, så därför kan det ta lite tid innan du kan få svar på din intresseanmälning. Det kan ta upp till 3 veckor. Tack för ert tålamod!

Hur man går till väga

Om du hittar en hund som du blir intresserad av vill vi först att du läser texten på sidan Så går det till. Där hittar du viktig information som vi vill att du tar del av innan du bestämmer dig för att gå vidare. Nästa steg är att du skickar in en intresseanmälan för den hund eller de hundar som du är intresserad av.

När kan du adoptera?

Hundarna behöver ett hem NU, och du behöver vara beredd på att ta emot hunden inom en månad. Om du vet att du inte kan ta emot en hund inom de närmaste tre veckorna är det bättre att du väntar med att skicka intresseanmälan då det är troligt att den hund du fastnat för då redan fått ett hem och vi kan tyvärr inte lova bort en hund till dig om du inte kan ta emot hunden inom tre veckor.
Allmän information

Adoptionsavgifter

Svenska hundar: från 5 500 kr.
Valpar (upp till ca 6 månader): från 9 500 kr.
Irländska hundar: från 6 900 kr.
Seniorer (7 år och uppåt): 1 000 – 6 900 kr beroende på ras och ålder.

Vi godtar inte avbetalning!

Kostnaderna vi har för irländska och polska hundar är transportresa, eventuell kennelkostnad på Irland och veterinärkostnader som microchip, EU- pass, vaccinationer, avmaskning och parasitbehandling med Frontline/ Advocate eller motsvarande, samt den eventuella och kostsamma kastrering/sterilisering som görs om hunden är tillräckligt gammal. Många hundar, framför allt lite äldre hundar behöver också tandvård eller annan veterinärvård. Dessa kostnader överstiger ofta adoptionsavgiften.
Adoptionsavgiften för valpar och för svenska hundar går därför till att täcka dessa kostnader.

Alla hundar genomgår en veterinärbesiktning enligt svensk standard innan adoptionen går igenom.

Att skaffa hund medför en hel del nya kostnader, inte bara vid själva köpet utan under hela hundens liv. Var därför säker på att din ekonomi klarar av dessa ökade utgifter innan du bestämmer dig för att skaffa hund. Vi godtar inte avbetalning.

Åldersgräns

Vid adoption från Hundar Utan Hem har vi har en åldersgräns på 23 år. Denna åldersgräns kan diskuteras beroende på hundens ras och dina tidigare erfarenheter. För staff- och bullterrierblandningar har vi hårdare ålderskrav.

Hundarnas status under aktuella hundar

Om det står att hunden “Finns i Sverige” så är det en svensk hund alternativt en irländsk/polsk hund som har kommit till ett jourhem här i väntan på att vi finner det rätta hemmet.

“Bokad” innebär att hunden nu har ett hem som väntar. Informationen om hunden ligger dock kvar tills adoptionen är klar.