Aktuella

 

Här presenterar vi våra aktuella hundar. Välj vilken hundkategori du vill gå till i menyn.

 Valpar är hundar under 6 månader.

Hundar för adoptionSvarstider

Vi har mycket att göra och vi kör ibland transporten och jobbar på våra vanliga jobb, så därför kan det ta lite tid innan du kan få svar på din intresseanmälning. Det kan ta upp till 3 veckor. Tack för ert tålamod!

Hur man går till väga

Om du hittar en hund som du blir intresserad av vill vi först att du läser texten på sidan Så går det till. Där hittar du viktig information som vi vill att du tar del av innan du bestämmer dig för att gå vidare. Nästa steg är att du skickar in en intresseanmälan för den hund eller de hundar som du är intresserad av.

Hundar Utan Hem har ingen heltidsanställd personal och det mesta av arbetet sker ideellt på vår lediga tid. Vi ber därför om förståelse för att vi inte alltid direkt kan svara i telefon och på mail. Vi lovar dock alltid att vi återkopplar så fort vi har möjlighet.

När kan du adoptera?

Hundarna behöver ett hem nu, och de som finns på Irland kommer vanligtvis till Sverige inom den närmaste månaden. Om du vet att du inte kan ta emot en hund den närmaste månaden är det bättre att du väntar med att skicka intresseanmälan då det är troligt att den hund du fastnat för då redan fått ett hem.

Adoptionsavgifter

Svenska hundar: 5 500 kr
Valpar (6 månader): 8 500 kr.
Irländska hundar: 6 500 kr.
Seniorer (7 år och uppåt): 1 000 – 6 500 kr beroende på ras och ålder.

Vi godtar inte avbetalning!

Kostnaderna vi har för irländska hundar är transportresa, kennelkostnad på Irland och veterinärkostnader som microchip, EU- pass, vaccinationer, avmaskning och avlusning med Frontline eller motsvarande, samt den eventuella och kostsamma kastrering som görs om hunden är tillräckligt gammal och inte löper. Dessa kostnader överstiger ofta adoptionsavgiften. Adoptionsavgiften för de svenska hundarna går därför till att täcka dessa kostnader.

Alla hundar genomgår en veterinärbesiktning enligt svensk standard innan adoptionen går igenom.

Att skaffa hund medför en hel del nya kostnader, inte bara vid själva köpet utan under hela hundens liv. Var därför säker på att din ekonomi klarar av dessa ökade utgifter innan du bestämmer dig för att skaffa hund. Vi godtar inte avbetalning.

Åldersgräns

Vid adoption från Hundar Utan Hem har vi har en åldersgräns på 23 år. Denna åldersgräns kan diskuteras beroende på hundens ras och dina tidigare erfarenheter. För staff- och bullterrierblandningar har vi hårdare ålderskrav.

Hundarnas status under aktuella hundar

Om det står att hunden “Finns i Sverige” så är det en svensk hund alternativt en irländsk hund som har kommit till ett jourhem här i väntan på att vi finner det rätta hemmet.

“Bokad” innebär att hunden nu har ett hem som väntar. Informationen om hunden ligger dock kvar tills hunden har flyttat till sitt nya hem.